Φιλιππίδης – Λιγνάδης: Δύο ξένοι στην ίδια φυλακή! Όλη η αλήθεια για την σχέση τους

28 Σεπτεμβρίου 2021 18:00

Φιλιππίδης - Λιγνάδης: Δύο ξένοι στην ίδια φυλακή! Όλη η αλήθεια για την σχέση τους

Τα άγνωστα επεισόδια, η επίθεση της Ελπίδας, η ένταση στην αυλή για Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους

Δύο μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε την πόρτα των φυλακών της Τρίπολης.

Και όπως φαίνεται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Άλλωστε και η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του συνετέλεσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι περισσότερος θετικός προς τους υπόλοιπους κρατούμενους, δεν είναι τόσο απόμακρος όσο ήταν όταν πέρασε την πύλη των φυλακών, αλλά ακόμη υπάρχουν κάποιες… σταθερές.

Όπως για παράδειγμα οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μπορεί οι δύο τους να βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο.

Μπορεί να προαυλίζονται μαζί τις περισσότερες φορές, αλλά οι σχέσεις του δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και οι καλύτερες.

Η άρνηση του Φιλιππίδη να συμμετάσχει στη θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται από τους κρατούμενους, σε αντίθεση με τον Λιγνάδη, είναι μάλλον η κορυφή του παγόβουνου.

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης είναι δύο ξένοι στην ίδια φυλακή.

Γιατί έχουν προηγηθεί και άλλα επεισόδια, μετά από το πρώτο τους στην αυλή των φυλακών στο οποίο όπως αποκάλυψε το Spirto.

Μπήκαν στη μέση σωφρονιστικοί υπάλληλοι για να σβήσουν τη φωτιά που είχε ανάψει έπειτα από μία ατάκα του Λιγνάδη που παρερμήνευσε ο Φιλιππίδης.

Τότε είχαν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έσπασε και ο πάγος ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές.

Ένα ακόμη άγνωστο επεισόδιο ανάμεσά τους έγινε γνωστό, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης θεώρησε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης πήρε το μέρος της Λένας Δροσάκη και της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

Οι δύο συγκεκριμένες ήταν εκείνες που ξεκίνησαν τις καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη (μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου) και τα ονόματά τους είναι… απαγορευμένα για τον ηθοποιό. Πόσο μάλλον όταν κάποιος τις υπερασπίζεται.

Λόγο με τον λόγο δεν άργησε να ανάψει ξανά η φωτιά αλλά και πάλι χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε γνωστό και στη σύζυγο του Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, η οποία έχει υπερασπιστεί σφόδρα τον άνδρα της σε αυτή την περιπέτεια.

Και όταν σε ένα επισκεπτήριο συναντήθηκε το βλέμμα της με εκείνο του Λιγνάδη δεν άργησε να ηλεκτριστεί και μάλιστα επικίνδυνα η ατμόσφαιρα.

Με τη Νίνου να μην κρύβει την ενόχλησή της και να… τη λέει στον Λιγνάδη για όσα είχε πει.

Και φτάνουμε στην περιβόητη παράσταση στις φυλακές με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την οποία ετοίμαζε ο Δημήτρης Λιγνάδης και είχε προτείνει να συμμετάσχει και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο διευθυντής των φυλακών Τρίπολης, κ. Αντώνης Τσουρέκης είχε την ιδέα για τη συγκεκριμένη παράσταση.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν θετικός στο να βοηθήσει μαζί με μία ομάδα 8 -10 ατόμων. Ο Πέτρος Φιλιππίδης που μπήκε αργότερα στις φυλακές ήταν αρνητικός στο να συμμετάσχει.

Επισήμως ανέφερε ότι η ομάδα ήταν έτοιμη και δεν ήθελε εκείνος να προστεθεί για να μη δημιουργήσει πρόβλημα.

Βέβαια αν δεν υπήρχε σε αυτή ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η απάντησή του. Μάλλον τη φανταζόμαστε…

Θέμης Σοφός: «Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Φιλιππίδη»

Αλλαγή στην υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο Θέμης Σοφός δεν είναι πλέον συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Πέτρο Φιλιππίδη», ήταν η λακωνική δήλωσή του. Προφανώς υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ενώ ρόλο έπαιξε και η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης.

Νέος συνήγορος του ηθοποιού είναι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και η Κική Πακιρτζίδου.

Ο Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο Φιλιππίδης δεν πρόκειται να καταθέσει αγωγές ή μηνύσεις εναντίον των Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου.