Φίλιππος Λιακουνάκος: Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων

31 Μαρτίου 2022 16:57

Φίλιππος Λιακουνάκος: Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου κατηγορείται για κλοπή μέχρι και 500.000 δολαρίων σε bitcoin από έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων στο Λας Βέγκας.

Φίλιππος Λιακουνάκος: Ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων

Σύμφωνα με μέσα του Λας Άντζελες, ο φοιτητής από το Μαϊάμι, φέρεται να ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων στη Νότια Νεβάδα και στη συνέχεια στόχευσε έναν από αυτούς για την κλοπή.

Η απάτη έγινε με άλλο όνομα κατόπιν πλαστογραφίας, δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, Τζιμ Σουίτιν.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του Φίλιππου Λιακουνάκου στο δικαστήριο του Λας Βέγκας το πρωί της Τετάρτης.

Ο Λιακουνάκος συνελήφθη και έπειτα οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων.

Της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τη διαβίβαση δεδομένων υπολογιστή.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο τον Φεβρουάριο, αφού ένας ντετέκτιβ δήλωσε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κατήγγειλε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση με την επίδοση μιας σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του Λιακουνάκου στο δικαστήριο και η εγγύηση

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Τζος Τόμτσεκ δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη.

Ο 23χρονος αυτοπροσδιορίστηκε ως φοιτητής που βρίσκεται λίγο πριν την αποφοίτηση από πανεπιστήμιο της περιοχής του Μαϊάμι.

Ο Σουίτιν ζήτησε από την Ειρηνοδίκη του Λας Βέγκας Σούζαν Μπάουκουμ να ορίσει την εγγύηση στα 250.000 δολάρια.

Σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το ενδεχόμενο ο Λιακουνάκος να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.

«Πιθανόν να κυκλοφορούν πολλά χρήματα εδώ», δήλωσε ο Σουίτιν. «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα.

Έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και η πολιτεία θα ισχυριστεί ότι έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναλάβει άλλες ταυτότητες».

Ο Μπάουκουμ έθεσε δύο σενάρια με τα οποία ο Λιακουνάκος θα μπορούσε εφικτά να πληρώσει εγγύηση. Το ένα ήταν εγγύηση 100.000 δολαρίων με υψηλού επιπέδου ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Και την απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες. Το δεύτερο ήταν εγγύηση 250.000 δολαρίων. «Αυτό που με ανησυχεί είναι η απόλυτη έλλειψη δεσμών με αυτή την κοινότητα», δήλωσε ο Μπάουκουμ.

Εν τέλει, ο Σουίτιν ζήτησε και έλαβε την εγγύηση των 250.000 δολαρίων για τον Φίλιππο Λιακουνάκο.


Ενδεχόμενη εμπλοκή με άλλες υποθέσεις

Σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί, ο επαγγελματίας πόκερ Dan Fleyshman κατηγόρησε κάποτε τον Λιακουνάκο ότι εξαπάτησε τον πρώην νικητή του WSOP Colossus Cord Garcia για 600.000 δολάρια.

Ένα thread σε ένα άλλο δημοφιλές φόρουμ πόκερ φαίνεται να δείχνει ότι ο Λιακουνάκος συνδέθηκε επίσης με μια “δύσκολη κατάσταση” που αφορούσε ένα μικρό στοίχημα σε ένα online cash game.

Τι υποστηρίζει το θύμα

Το θύμα υποστήριξε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του, τον οποίο γνώριζε μέσω Telegram.

Οι δυο τους συμφώνησαν σε συναλλαγή με bitcoin. Το θύμα φέρεται ότι μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, ως αντάλλαγμα για χρήματα.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για το τι του έλεγε το θύμα και το θύμα αντελήφθη τότε ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που εμφανιζόταν ως ο συνεργάτης του.

«Επανεξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μετακινήθηκαν γρήγορα με αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως «peeling» για να αδύνατο να εντοπιστεί το πού πήγαιναν τα bitcoins‘, έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα.