Φίλιππος Πλιάτσικας: «Περάσαμε μεγάλες πείνες με τους Πυξ Λαξ μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε κόσμο στις συναυλίες»

Δημοσιεύθηκε: 24 Νοεμβρίου 2021 08:10
Φίλιππος Πλιάτσικας: «Περάσαμε μεγάλες πείνες με τους Πυξ Λαξ μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε κόσμο στις συναυλίες»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο The 2Night Show. Μίλησε για την πορεία των Πυξ Λαξ, την διάλυσή τους και την προσωπική πορεία τους στη συνέχεια.

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Περάσαμε μεγάλες πείνες με τους Πυξ Λαξ μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε κόσμο στις συναυλίες».

Έχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη του

«Η σχέση μας με την κόρη μου είναι σχέση απόλυτης αγάπης. Προς το παρόν έχει άρνηση με το τραγούδι, αλλά θα κάνει αυτό που η ίδια θα επιλέξει. Ξέρει εκείνη. Η ζωή μου ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που είχα φανταστεί».

«Την περίοδο που έγινε επαγγελματικό με τους Πυξ Λαξ δεν ήμουν στην καλύτερή μου κατάσταση. Είχα βαρύ πένθος με τον πατέρα μου και δεν είχα μυαλό να το συνειδητοποιήσω. Αν δεν ήταν ο Μπάμπης Στόκας δεν ξέρω αν θα είχαμε δημιουργηθεί. Περάσαμε μεγάλες πείνες. Μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε κόσμο στις συναυλίες, από τον τρίτο δίσκο και μετά, είχαμε ρεκόρ εισιτήριων από 7 άτομα μέχρι κανένα. Κάναμε διάφορες δουλειές για να ζήσουμε, εμείς είχαμε φτιάξει μαγαζί με πίτσες, αλλά δεν ξέραμε να φτιάχνουμε». Ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή τους να μην συμμετάσχουν σε σχήματα σε νυχτερινές πίστες.

«Επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο γιατί αισθανόμασταν ότι δεν ταιριάζαμε στα μπουζούκια. Δεν αισθανόμασταν ότι θα είμαστε καλοί. Οι ανάγκες που φτιάξαμε στη ζωή μας δεν χρειαζόντουσαν τόσα πολλά λεφτά».

Advertisement

Έχει κάνει και ακραία πράγματα με τα πρώτα του χρήματα

«Την πρώτη προκαταβολή που πήρα την χάλασα και αγόρασα μια Jaguar, η οποία βέβαια έμεινε στον δρόμο».

Η συγκινητική ιστορία με το κορίτσι που ξύπνησε από το κώμα

«Μια ιστορία πολύ συγκινητική, είχε έρθει ένας άνδρας και μια γυναίκα και το παιδί τους είχε μείνει σε κώμα και αγαπούσε πολύ ένα τραγούδι του συγκροτήματος. Τους είχε πει ο γιατρός να της βάζουν αυτό το τραγούδι να ακούει και τελικά ξύπνησε. Η ιστορία αυτή ήταν τόσο συγκινητική που αργήσαμε πολύ να βγούμε στη σκηνή. Ελπίζω να είναι καλά αυτό το κορίτσι»

«Αν δεν ήταν ο Μπάμπης Στόκας από την αρχή, δεν ξέρω αν είχαν γίνει οι Πυξ Λαξ. Τραβούσε μπροστά με ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση. Περάσαμε μεγάλες πείνες. Όπως επίσης για να αρχίσουμε να έχουμε κόσμο στις συναυλίες, που έγινε απλό τον τρίτο δίσκο και μετά, είχαμε ρεκόρ εισιτηρίων επτά άτομα, δώδεκα και κανέναν ή έναν»

«Έχουμε περάσει από διάφορες καταστάσεις και πολύ ωφέλιμες. Βέβαια και το σκεφτόμασταν να το τελειώνουμε ή και να πάμε εκτός Ελλάδος. Είχαμε φτιάξει με τον αδερφό μου μαγαζί με πίτσες για να καταφέρουμε να ζήσουμε κάπως»

Η «τελευταία συναυλία»

«Την τελευταία συναυλία, όταν είχαμε πει ότι θα την κάνουμε το 2004 την κάναμε το 2011. Μετά από 14χρόνια πορείας μόνοι μας, το 2018 βρεθήκαμε ξανά και μπήκαμε πάλι στο σπίτι μας. Με τον Μπάμπη ήρθαμε πιο κοντά αυτά τα χρόνια που κάναμε προσωπική πορεία. Το 2004 έπρεπε να τελειώσει η συνεργασία. Υπήρχε κορεσμός. Η απόφασή μας δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Οι ίδιοι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε και να παράγουμε με τον ίδιο τρόπο».

Advertisement