Φίλιππος Σοφιανός: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως συστημικό ον είχε μια συστημική δίκη»

Συντάκτης: Newsroom

29 Οκτωβρίου 2022 14:00

Φίλιππος Σοφιανός: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως συστημικό ον είχε μια συστημική δίκη»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» ήταν ο Φίλιππος Σοφιανός.

Ο Φίλιππος Σοφιανός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στον χώρο του θεάτρου και όλα όσα ήρθαν στο φως για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

«Με φοβίζει ειλικρινά σήμερα ο χώρος μας. Έχει πέσει πολύ μελάνι από πολλές σουπιές, όχι άδικα, νομοτελειακά όπως έχει πέσει μελάνι και στην πολιτική ζωή του τόπου. Δηλαδή την θολούρα που υπάρχει δεν θα μπορούσε να την γλιτώσει το θέατρο. Αν σκεφτείς ότι, όταν βγήκα εγώ το ’80 από το Εθνικό θέατρο, έβγαιναν 40 ηθοποιοί τον χρόνο και τώρα βγαίνουν 800 ή 1400, αυτό το αρχιπέλαγος της διάδοσης της πληροφορίας είναι φρίκη».

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως συστημικό ον είχε μια συστημική δίκη. Κανένας στον οποίο έχει απαγγελθεί κατηγορία για δώδεκα χρόνια φυλάκισης δεν βγαίνει έξω. Για παιδεραστία! Είναι βαριά, παιδιά, αυτά τα πράγματα! Και φαντάζομαι ότι διαλαλούσαν τα ΜΜΕ ότι αθωώθηκε για τους δύο αλλά πόσοι άλλοι δεν πήγαν; Για αυτο θεωρώ ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα

«Προσωπικά δεν έχω δει τέτοια πράγματα στον χώρο, εάν τα έβλεπα σίγουρα θα πάταγα πόδι. Το θέατρο είναι μια δουλειά που παίζει… μπαλάκια του ακροβάτη με τις ψυχές των ανθρώπων και εκεί δεν μπορεί να υπάρχειο τακτ. Μερικές φορές εκτροχιάζονται τα πράγματα γιατί το επιβάλλει, η στιγμή, η δουλειά και η αγωνία αλλά ότι γίνεται πάνω στη σκηνή, θεωρώ, ότι είναι νόμιμο» συμπλήρωσε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Τάσος Κωστής: «Να κλείσουμε τα παιδιά στο σπίτι γιατί ο βιαστής είναι έξω»

Ο Τάσος Κωστής έδωσε συνέντευξη στο «Open Weekend» και μίλησε για το MeToo, τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ξεκίνησε από τον αθλητισμό, πήγε στον καλλιτεχνικό χώρο και σταμάτησε εκεί. Γιατί; Καθάρισε ο καλλιτεχνικός χώρος κι όλοι οι άλλοι χώροι είναι καθαροί. Στους άλλους χώρους δεν καθάρισε τίποταΟ ένας κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε. Γιατί είναι έξω, δεν ξέρω. Προφυλακίστηκε και τον άφησαν οι κύριοι της Δικαιοσύνης. Μπροστά στον δυνατό, κάθονται σούζα. Μπροστά στην εξουσία τίποτα, στρούγκα στη μούγκα. Κάνουν τον μάγκα στο ποντικάκι. Μπροστά στο λιοντάρι μούγκα. Γιατί ο κ. Λιγνάδης είναι έξω; Δεν πειράζει βίασες, ας ξαναβιάσεις. Να κλείσουμε τα παιδιά γιατί είναι έξω ο βιαστής. Κλείστε τα παιδάκια σας μέσα».

«Ο Φιλιππίδης έχει κατηγορηθεί, είναι στα δικαστήρια και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Ένας που καταδικάζεται και μπαίνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα, δεν δουλεύει ξανά; Τελείωσε; Αν αθωωθεί, βεβαίως θα ξανασυνεργαστώ».

Τάσος Κωστής: «Τον Γιώργο Κιμούλη τον κρέμασαν στα μανταλάκια και του κατέστρεψαν την καριέρα»