Η απόλυτη fit φόρμουλα συνοψίζεται σε αυτόν τον καταπράσινο χυμό: κάνε τον σπίτι σου

23 Νοεμβρίου 2018 19:46

Το λάιμ είναι αντιοξειδωτικό. Το πράσινο μήλο, τι σύμπτωση, το ίδιο. Το ακτινίδιο; Τι να συζητάω; Και τα τρία, όχι μόνο θρέφουν την επιδερμίδα μου, δίνοντάς τηs την ελαστικότητα που θέλω (ενισχύοντάς την, εν πάση περιπτώσει – προφανώς δεν φτάνουν από μόνα τους, τι να λέμε τώρα…), αλλά και αδυνατίζουν.

Νο 1 στη διατροφή και τη δίαιτα και συνεχίζω ακάθεκτη με τις «πράσινες» συμβουλές της ημέρας, προτείνοντάς σας έναν χυμό με τα τρία αυτά συστατικά. Εννοείται, μπορείς να βάλεις όσο πράσινο μήλο και όσο ακτινίδιο θέλεις.  Για ένα όμως άτομο – κι επειδή ακριβώς όλα έχουν ιδιαίτερη γεύση- θα σου προτείνω μισό ακτινίδιο. Επίσης, ένα πράσινο μήλο και 1 1/2 κ.σ. λάιμ. Αν το παρακάνεις, ειδικά με το λάιμ και το πράσινο μήλο, θα ξινίσει ο χυμός και δεν θα πίνεται (τελικά). Τ’ ανακατεύεις, λοιπόν, στο μίξερ έως ότου υπάρξει η επιθυμητή ομοιογένεια, προσθέτεις παγάκια, σερβίρεις κι έχεις την απόλυτη green και fit -μη ξεχνιόμαστε- φόρμουλα σ’ έναν χυμό.

TIP Αν θέλεις να προσθέσεις και λίγο βασιλικό ή φρέσκο δυόσμο, στο γαρνίρισμα, είναι δικό σου θέμα. Εδώ δεν θα παρέμβω:  αυτό δεν έχει να κάνει με γεύση (θα έπρεπε, για να παρέμβω), αλλά με αισθητική (που είναι υποκειμενική).

Ντονατέλλα Αδάμου