Φοίβος για Δέσποινα Βανδή: «Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται, και νομίζω καλά έκανε»

18 Φεβρουαρίου 2022 09:40

Φοίβος για Δέσποινα Βανδή: «Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται, και νομίζω καλά έκανε»

Ο Φοίβος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίων και μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου από καρδιάς για την καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και για τα προσωπικά του.

Φοίβος για Δέσποινα Βανδή: «Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται, και νομίζω καλά έκανε».

Ένα σημείο της συνέντευξης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έλυσε τις απορίες του κοινού για το «διαζύγιο» του Φοίβου με την Δέσποινα Βανδή από τη δισκογραφία.

Οι χωριστοί δρόμοι με τη Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή βγήκε στο τηλεοπτικό παράθυρο της εκπομπής και μίλησε για την συνεργασία τους

«Τι να σας πω τώρα ακριβώς για τον Φοίβο, είναι τόσα πολλά που δεν φτάνει μια συνέντευξη, όλες τις μεγάλες στιγμές τις έζησα μαζί του. Γνωριστήκαμε όταν ήταν ήδη πετυχημένος, δεν μπορούσα να φανταστώ όσα ακολούθησαν. Η σχέση μας ζέστη, ειλικρινής. Για να μην τα λέμε όλα γλυκά, μπορεί να γίνει σκληρός. Μπορεί να μην ακούγονταν όλα θεάρεστα στα αυτιά μου αλλά δεν υπήρχε ποτέ δεύτερη σκέψη από πίσω. Η σχέση μας ήταν πάντα πολυμορφική.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι δεν σου έδινε ποτέ έναν μουσικό οδηγό. Έπρεπε να μπω στη μελωδία, να αφουγκραστώ το κομμάτι, να βάλω το δικό μου ψυχισμό. Σε αγαπώ πολύ μπορεί να έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια αλλά σε έχω πάντα στην καρδιά μου. Ήμασταν παντρεμένοι μουσικά πάνω από 16 χρόνια θέλω να είσαι ευτυχισμένος και έτσι να συνεχίσεις».

Ο Φοίβος στη συνέχεια δήλωσε ότι

«Πρώτα απ όλα τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Έχεις κάποιο αγαπημένο φαγητό; Τα μακαρόνια με κιμά, ωραία. Φαντάζεται να τρως επί 17 χρόνια κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά; Είναι τόσο απλό. Νομίζω εκείνη το διάλεξε. Ήθελα να δοκιμάσει και άλλους συνθέτες. Εγώ είμαι του δόγματος “ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”, είμαι πιο ψυχαναγκαστικός. Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται, και νομίζω καλά έκανε».