Φως στο Τούνελ – Γρηγόρης Λέων: «Ο ασφυκτικός θάνατος σε ένα παιδί διαρκεί ένα λεπτό, ο δράστης μπορεί 60 φορές να κάνει πίσω»

Συντάκτης: Newsroom

18 Ιουνίου 2022 08:00

Φως στο Τούνελ - Γρηγόρης Λέων: «Ο ασφυκτικός θάνατος σε ένα παιδί διαρκεί ένα λεπτό, ο δράστης μπορεί 60 φορές να κάνει πίσω»

Στο Φως στο Τούνελ βρέθηκε χθες το βράδυ ο ιατροδικαστής κος Γρηγόρης Λέων. Για να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του θανάτου της μικρής Ίριδας Δασκαλάκη. Σύμφωνα με τα πορίσματα που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών

Στο Φως στο Τούνελ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων. Και υποστήριξε ότι πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα για την περίπτωση της Ίριδας υπάρχει και ένα πειστήριο.

«Το πανάκι είναι ένα βασικό πειστήριο. Που από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι είναι οροαιματηρό υγρό, σημαίνει ότι αυτό το πανί μπήκε στο στόμα του παιδιού από το δράστη. Παρέμεινε για αρκετή ώρα, γιατί πρέπει να πούμε ότι για να “σκάσει” ο πνεύμονας χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα». Συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Δηλώνει αυτή την παρατεταμένη προσπάθεια που φέρνει τη βλάβη στον εγκέφαλο και τις ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα». Συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί με φραγμό των αναπνευστικών οδών είναι περίπου ένα λεπτό. «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος, που ο δράστης είναι αποφασισμένος, έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να άρει την απόφραξη στο πρώτο λεπτό. Ένα λεπτό είναι 60 δευτερόλεπτα, 60 φορές να κάνει πίσω» συμπλήρωσε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως το γεγονός ότι στο πανάκι της Ίριδας βρέθηκε οροαιματηρό υγρό σημαίνει ότι κατέληξε με το πανάκι στο στόμα του.

«Αν ακούσουμε τι υποστήριξε η μητέρα, είπε ότι βρήκε ένα πανάκι εκτός τους στόματος του παιδιού, κάπου στην κούνια της. Οπότε αυτός που το έβαλε, το έβγαλε και το άφησε κάπου αλλού». Πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.