Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

12 Δεκεμβρίου 2018 00:08

Τα γιορτινά της… φόρεσε η πλατεία Συντάγματος, που πλέον στολισμένη και λαμπερή, περιμένει τα Χριστούγεννα.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

«Εμείς είμαστε πάντοτε για τα δύσκολα. Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα με την επίσημη φωταγώγηση ένα μήνυμα γιορτής, αλληλεγγύης κι αισιοδοξίας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Καμίνης.

Και πρόσθεσε: «Φέτος τα Χριστούγεννα είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί έχουμε ετοιμάσει για την πόλη μας, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη με οδηγούς τους αγγέλους. 230 εκδηλώσεις εντελώς δωρεάν για τις επόμενες 30 ημέρες μεταμορφώνουν την κάθε γειτονιά της όμορφης μας πόλης σε γειτονιά των αγγέλων και μας καλούν να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών».

Και κατέληξε: «Πίσω από τα όμορφα πράγματα λοιπόν που έχουμε ετοιμάσει, υπάρχει μία ομάδα που έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά αλλά με κέφι, για μεγάλο διάστημα, προκειμένου όλοι μας να νιώσουμε τη μαγεία των εορτών. Τους ευχαριστώ».

Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψαν και αμέσως άρχισαν οι συναυλίες με την Πέννυ Μπαλτατζή, την Athens Big Band και το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη».

Αυτή είναι και η πρώτη από τις συνολικά 230 εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, στο κέντρο της πόλης, το ανακαινισμένο Ολύμπια της Λυρικής, το δημοτικό θέατρο Καλουτά και τις γειτονιές.