Φωτεινή Δάρρα: «Τέλος στον φόβο»! – Η αντίδρασή της στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα social media

17 Μαρτίου 2023 10:12

H Φωτεινή Δάρρα αντέδρασε στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα δημοσιοποίησε το προφίλ άνδρα που της έστειλε media άσεμνη γυμνή του φωτογραφία και έκανε αναφορά στον λογαριασμό του.

«Τέλος στον φόβο! Αναφορά σε όλους όσους ασκούν σεξουαλική ή οποιαδήποτε παρενόχληση. Είναι δική τους ντροπή, όχι δική μας», ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε η Δάρρα.

Μιλώντας στο «okmag» θεωρεί χρέος της να πολεμήσει τέτοιες αξιόποινες πράξεις και επισημαίνει ότι είναι καιρός να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο για τη διαδικτυακή παρενόχληση.

«Πήρα την απόφαση να το δημοσιοποιήσω γιατί θεωρώ ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται όλα αυτά. Δεν πρέπει να φοβόμαστε πλέον να μιλάμε και να λέμε την αλήθεια. Εγώ που είμαι και μητέρα και έχω μια κόρη – αλλά και ανεξάρτητα δεν έχει να κάνει μόνο με το κορίτσι, θέλω να πω ότι και τα αγόρια είναι εκτεθειμένα σε αντίστοιχες παρενοχλήσεις – πραγματικά θυμώνω ακόμα περισσότερο και θεωρώ ότι είναι και ακόμα περισσότερο χρέος μου να πολεμήσω το οτιδήποτε έχει να κάνει με τέτοιου είδους όχι συμπεριφορές, αλλά αξιόποινες πράξεις.

Επίσης πιστεύω ότι πρέπει να μπει και ένα νομικό πλαίσιο κάποια στιγμή. Όπως μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν άλλα πράγματα, όπως μπορούμε να κάνουμε αναφορά και αμέσως γίνεται αποστολή της συζήτησης κάνοντας αναφορά στο Facebook, γιατί στο Facebook ήρθε αυτό, οπότε γνωρίζουν πολύ καλά γιατί κάνω αναφορά στον συγκεκριμένο λογαριασμό, θεωρώ ότι επειδή είναι αξιόποινη μια τέτοια πράξη, θα έπρεπε πολύ απλά να διώκεται αμέσως το πρόσωπο που την έχει πράξει.

Γιατί είναι αξιόποινη πράξη. Και τελείως απρόκλητα, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο αυτό και δεν ξέρω καν αν το προφίλ του είναι και αληθινό. Μάλλον είναι, γιατί μπήκε ο σύζυγός μου και το είδε.

Όταν έκανα αναφορά δεν ήξερα καν αν είναι ο ίδιος ή δεν είναι. Μου είπε ο άντρας μου ότι μπήκε και ότι του εύχονται και χρόνια πολλά κάποιοι φίλοι οπότε είναι υπαρκτό πρόσωπο. Έκανα την αναφορά και θεωρώ ότι είναι χρέος μας. Όπως είναι και χρέος της Δικαιοσύνης να πάρει ευθύνες πλέον και να γίνεται κάτι αυτεπάγγελτα».

Και η Δάρρα πρόσθεσε: «Έχω δεχτεί τέτοιο μήνυμα άλλη μια φορά. Δεν εκθέτω και πολύ τον εαυτό μου αλλά δεν έχει να κάνει. Εννοώ ότι δεν βάζω φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον κάποιου με τον θετικό ή αρνητικό τρόπο. Και τότε μου είχε φανεί πολύ παράξενο και πολύ κακό. Δεν είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

Έκανα αναφορά και το δημοσιοποίησα για να ξέρει ο κόσμος ποιο είναι αυτό το πρόσωπο που στέλνει ένα μήνυμα και μου ταράζει όλη μου την ψυχολογία.

Θεωρώ ότι όταν δεχόμαστε τέτοιου είδους παρενοχλήσεις πρέπει να τις δημοσιοποιούμε. Να γνωρίζει και ο κόσμος τι συμβαίνει και ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν. Θα μπορούσε να είναι και ένας άνθρωπος που συναντώ στο σουπερμάρκετ ή που συναντώ στο σχολείο του παιδιού μου και να είναι ο επιστάτης, ο δάσκαλος, οποιοσδήποτε.

Οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το αντιμετώπισα ψύχραιμα, αλλά πρέπει και εμείς ως κοινωνία να το αποβάλλουμε, αλλά πριν δράσει η κοινωνία να δράσει η Δικαιοσύνη από μόνη της ώστε να μην χρειάζεται να παίρνουμε αυτό το βάρος», πρόσθεσε ακόμα η ερμηνεύτρια.

Πηγή: «OK!»