Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Έχω μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους αλλά δεν ξεπερνώ τα όρια. Αυτό είναι το διαφορετικό με την Αριστέα»

25 Μαΐου 2021 16:45

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Έχω μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους αλλά δεν ξεπερνώ τα όρια. Αυτό είναι το διαφορετικό με την Αριστέα»

Στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Έχω μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους αλλά δεν ξεπερνώ τα όρια. Αυτό είναι το διαφορετικό με την Αριστέα».

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί και με την οποία θα κάνει περιοδεία φέτος το καλοκαίρι, «Η κυρά της Ρω».

Η παράσταση αναφέρεται στη Δέσποινα Αχλαδιώτη, γνωστή ως «Η κυρά της Ρω», η οποία επί 40 χρόνια, από το 1943 ως τον θάνατό της, ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και την κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου.

Τη μουσική της παράστασης έχει επιμεληθεί η ίδια η ηθοποιός, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει η Βιολέτα Ίκαρη.

«Μου έχει δώσει απίστευτες στιγμές χαράς, συγκίνησης, με έχει ωριμάσει σαν άνθρωπο», σημειώνει η Φωτεινή για την παράσταση, η οποία αν και παίζεται ήδη 4 χρόνια, «δεν έχει κλείσει ακόμη ο κύκλος της γιατί έχει αισιόδοξο μήνυμα».

Σε μια κίνηση καλής θέλησης, όλα τα έσοδα των τραγουδιών της παράστασης τα οποία κυκλοφορούν και ψηφιακά, «θα πάνε για την καλλιτεχνικέ εκπαίδευση των παιδιών του νησιού του Καστελόριζου αλλά και για την καταγραφή παραδόσεων του νησιού».

«Τόπος της καρδιάς μου το Καστελόριζο»

«Είναι ο τόπος της καρδιάς μου το Καστελόριζο, κάθε Έλληνας και μη πρέπει να πάει τουλάχιστον μια φορά. Έχω πάει 6 φορές και ακόμα δεν τα έχω δει όλα», λέει η αγαπημένη ηθοποιός για το Καστελόριζο.

«Ερωτεύτηκα το Καστελόριζο, δυστυχώς δεν ερωτεύτηκα στο Καστελόριζο», λέει αστειευόμενη και μιλάει για την προσωπικότητά της.

«Είμαι κοινωνική αλλά έχω και ένα κομμάτι μοναξιάς. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια προς τα έξω, χρειάζεσαι χρόνο και για σένα. Το έχω ανάγκη».

Από την προσωπική ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση ξεκίνησε και η έννοια του «ενεργητικού μοναχισμού».

«Δεν υπάρχει σαν όρος. Σημαίνει να ζεις τη ζωή φουλ, μέσα σε αυτά όμως κρατάς και ένα κομμάτι σαν να βλέπεις από πάνω και από μέσα τα πράγματα, μιας εσωτερικής διάθεσης».

Από μικρή στα καλλιτεχνικά

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και το θέατρο.

«Κανείς στην οικογένεια δεν είχε σχέση με τα καλλιτεχνικά. Από μικρή ήθελα να κάνω μουσική, ζωγράφιζα, ήμουν κοινωνική», λέει και σημειώνει πως πάντα ήθελε να γνωρίζει κόσμο.

«Πηγαίναμε σε μια ταβέρνα και πήγαινα να κάτσω σε άλλο τραπέζι. Είχα την περιέργεια να γνωρίσω τον κόσμο, ήμουν ευγενικό παιδί όχι ενοχλητικό. Στο σχολείο οργάνωνα συναυλίες, παραστάσεις, όλη μου τη ζωή με θυμάμαι θέατρο, παραστάσεις, μουσική, γλέντια και χαρές».

Τελειώνοντας το σχολείο, η αγαπημένη ηθοποιός πέρασε στο Εθνικό και από τότε «δεν έχω σταματήσει να δουλεύω μέρα στη ζωή μου».

«Έχουμε σύνδεση με τα κορίτσια»

Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς είναι η ποιότητα της δουλειάς που βγαίνει προς το κοινό.

Μεγάλη επιτυχία της ηθοποιού είναι και η σειρά που πρωταγωνιστεί, «Ζακέτα να πάρεις», στην ΕΡΤ1, μαζί με την Ελένη Ράντου και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Από την πρώτη πρόβα, ενώ δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί τηλεοπτικά, είχαμε φοβερή οικειότητα, σαν να γνωριζόμασταν από πάντα».
Όσο για τη διαφορά της με την Αριστέα, το ρόλο που υποδύεται στη σειρά;

«Έχω μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους αλλά δεν ξεπερνώ τα όρια. Αυτό είναι το διαφορετικό με την Αριστέα, η οποία επεμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων».

Ευχή της αγαπημένης ηθοποιού όλα να πάνε καλά και να καταφέρει να κάνει τις παραστάσεις της το καλοκαίρι.

«Ο κόσμος το έχει ανάγκη και το θέατρο και τις συναυλίες», κατέληξε.