Φωτεινή Μπαξεβάνη: Μιλά για τη μήνυση που έκανε στη Δώρα Χρυσικού – «Με διασύρει αδίκως και ψευδώς»

16 Ιουνίου 2023 14:11

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Μιλά για τη μήνυση που έκανε στη Δώρα Χρυσικού - «Με διασύρει αδίκως και ψευδώς»

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη εξήγησε τους λόγους πίσω από τη μήνυση που έκανε σε βάρος της Δώρας Χρυσικού.

Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο γυναίκες προέκυψε στο πλαίσιο της υπόθεσης Κιμούλη. Πρώτη η Δώρα Χρυσικού είχε μηνύσει τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, κατηγορώντας τη για ψευδή κατάθεση στο ΣΕΗ το 2020.

Στη συνέχεια, η δεύτερη μήνυσε τη Χρυσικού για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Στην εκπομπή «Το Πρωινό» προβλήθηκε σχετική δήλωση της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

«Η κυρία Δώρα Χρυσικού υπέβαλε πρώτη μήνυση εναντίον μου και θλίβομαι ιδιαίτερα που βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να αναγκαστώ να απαντήσω με τη δική μου μήνυση, θέλοντας να υπερασπιστώ τα έννομα δικαιώματά μου, εφόσον με διασύρει αδίκως και ψευδώς ενώπιον της Δικαιοσύνης με την απρόκλητη και αβάσιμη αρχική μήνυσή της. Η κυρία Χρυσικού επέλεξε να με μηνύσει, επειδή είπα την αλήθεια στο πειθαρχικό ΣΕΗ, όταν μου ζητήθηκε, δυόμιση χρόνια πριν, αναφορικά με τη δική μου προσωπική εμπειρία, όπως τη βίωσα συνεργαζόμενη με τον κύριο Κιμούλη. Τα είπαμε μέσω ενός απλού email, ούτε καν μάρτυρας κάποιας ένορκης κατάθεσης», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για τη συνεργασία της με τον Κιμούλη: «Η συνεργασία μου μαζί του στην παράσταση “Το Παγκάκι” ήταν εξαιρετική και όταν παίξαμε στην Ιθάκη το 2020, που η κυρία Χρυσικού ήρθε να μας δει, η ατμόσφαιρα και η συμπεριφορά μεταξύ τους ήταν πολύ φιλική. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι δεν την προσκάλεσε κανείς, δεν γνωρίζαμε καν ότι ήταν στο νησί. Ήρθε με δική της πρωτοβουλία και πριν, αλλά και μετά την παράσταση. Ξαφνικά, η κυρία Χρυσικού, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, επιλέγει αδίκως και καταχρηστικώς να επιτεθεί εναντίον μου, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να με μηνύσει και να με βάλει σε μια περιπέτεια δικαστικής διαμάχης που μόνο στεναχώρια μου προκαλεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, ουδέποτε έχω αντιμετωπίσει ανάλογη περίσταση, αφού ουδέποτε είχα εμπλακεί σε διαπληκτισμούς, καβγάδες, διαφωνίες κλπ. Για εμένα είναι στάση ζωής η αποχή από τις αντιπαραθέσεις, όμως παράλληλα είναι και στάση ζωής η διατήρηση της αξιοπρέπειάς μου και του δικαίου».

Τόνισε επίσης, πως ουδέποτε χρησιμοποίησε την ιδιότητά της ως «η τελευταία γυναίκα που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη πριν τις καταγγελίες» για να κερδίσει την προσοχή του κοινού, ενώ εξήγησε πως δεν είχε σκοπό να προβάλει τις απόψεις της για γεγονότα που δεν συνέβησαν ενώπιόν της.

«Ζούμε σε μια εποχή με πολύ σοβαρά προβλήματα. Ντρέπομαι και θλίβομαι να απασχολώ τον χρόνο των εκπομπών και των τηλεθεατών με τέτοια θέματα. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η στάση μου. Παρά ταύτα, η δήλωσή μου αυτή έπρεπε να ειπωθεί μετά από πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκα από δημοσιογράφους και θέλοντας να ξεκαθαρίσω πως τα γεγονότα, δυστυχώς, παρερμηνεύτηκαν και αφέθηκαν λάθος εντυπώσεις. Εύχομαι και ελπίζω η επόμενη δήλωσή μου να είναι για κάτι δημιουργικό, ευχάριστο και καλλιτεχνικό. Το θέμα με την κυρία Χρυσικού έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία, αγάπη και όμορφες στιγμές», δήλωσε.