Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Τους ρόλους μου τους αγαπώ όλους και δεν τους βάζω να κονταροχτυπηθούν»

28 Σεπτεμβρίου 2021 22:30

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Τους ρόλους μου τους αγαπώ όλους και δεν τους βάζω να κονταροχτυπηθούν»

Την Φωτεινή Μπαξεβάνη την έχουμε δει να μεταμορφώνεται με επιτυχία στους ρόλους της στο θέατρο και στην τηλεόραση. Η σκηνοθετική της πορεία είναι ακόμη πιο αξιόλογη. Φέτος θα βάλει «Ζακέτα» για ακόμη μια χρονιά. Μίλησε για όλα σε πρόσφατη συνέντευξη.

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Τους ρόλους μου τους αγαπώ όλους και δεν τους βάζω να κονταροχτυπηθούν».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι για να πρωταγωνιστήσεις στη σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις»;

Η περίοδος που δεν έκανα τηλεόραση, ήταν από το 2008-2017, όπου ήμουν έναν χρόνο στην Αμερική, τρία χρόνια στο κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, κάνοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες, όπως τη «Λωξάντρα», τη «Μαντάμ Σουσού» κ.ά. Οπότε δεν είχα χρόνο να κάνω κάτι άλλο τηλεοπτικά και επίσης ήταν και η περίοδος της κρίσης, όπου δεν γινόντουσαν πολλές τηλεοπτικές δουλειές.

Το 2017 έκανα τη σειρά «Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές» και έπειτα κάποιες guest εμφανίσεις στο «Σόι σου». Η «Ζακέτα να πάρεις» ήρθε σαν δώρο, στην εποχή της καραντίνας, με αγαπημένους συνεργάτες και σ’ ένα κανάλι όπως η Ερτ, που εκτιμώ, πάντα παρακολουθώ και είναι μεγάλη μου χαρά να δουλεύω εκεί.

Επίσης είναι μια δουλειά που την έχει αγαπήσει πολύ ο κόσμος και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τις αντιδράσεις τους και τα συνεχή σχόλια όταν μας συναντούν στον δρόμο. Στην περιοδεία, όπου πήγαινα μου έλεγαν «Ζακέτα δεν θα βάλεις;» και τους απαντούσα «Τώρα είναι καλοκαίρι» (γέλια). Είναι πολύ ωραίο αυτό.

Έχεις το άγχος για το πώς θα πάει η σειρά τη δεύτερη σεζόν;

Είναι μια σειρά που πήγε πολύ καλά από νούμερα και δεν έχω αυτή την ανησυχία. Από τα μηνύματα που έπαιρνα όλο το καλοκαίρι, καταλάβαινα ότι ο κόσμος ανυπομονεί για τα νέα επεισόδια. Υπάρχει και το πολύ καλό με το ΕΡΤflix, την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, που κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει τη σειρά ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο χαρακτήρας της «Αριστέας» κοντράρει σε επιτυχία αυτόν της «Πέπης» από τα «Εγκλήματα» που λατρέψαμε;

Τους ρόλους μου τους αγαπώ όλους και δεν τους βάζω να κονταροχτυπηθούν. Έχω παίξει πάρα πολλούς ρόλους στην τηλεόραση, απλά τυχαίνει τα «Εγκλήματα», πέρα από την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχαν κάνει, εδώ και 23 χρόνια να μην έχουν σταματήσει να παίζουν. Την έχουν δει και νεότερες γενιές, άρα και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Ο κάθε ρόλος μου, πάντως, έχει τη δική του δυναμική και πορεία και θα ήταν άδικο να τους βάλω σε κόντρα.

Θα ήσουν θετική σε ένα remake των «Εγκλημάτων»;

Ίσως κάποια περίοδο, πριν αρκετά χρόνια, να συζητιόταν κάτι τέτοιο, όχι όμως πια. Δεν εξαρτάται από τους ηθοποιούς πάντως, αλλά από το σενάριο και την παραγωγή. Η αλήθεια είναι πως τα «Εγκλήματα» ολοκληρώθηκαν, αφού στο τέλος πέθαναν όλοι. Πώς θα ζωντανέψει η «Πέπη», αφού έφαγε τα κουκιά; (γέλια). Η ζωή προχωράει, έρχονται καινούργια πράγματα, όπως ήταν η «Ζακέτα να πάρεις». Είπε στο Εγώ.