Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όλα ήταν ολοφάνερα στη ζωή μου – Δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου κι από τους φίλους μου»

Δημοσιεύθηκε: 24 Νοεμβρίου 2021 09:50
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όλα ήταν ολοφάνερα στη ζωή μου - Δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου κι από τους φίλους μου»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν ο χθεσινός καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός κι ο Άλλος στην ΕΡΤ. Σε μια πολύ κατατοπιστική συνέντευξη μίλησε για την απόφαση του να αποκτήσει παιδί, για τα παιδικά του χρόνια.

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όλα ήταν ολοφάνερα στη ζωή μου Δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου κι από τους φίλους μου».

Ο τρόπος που ο Τάκης Γιαννούτσος μιλούσε για το παιδί του ήταν η αφορμή να αποφασίσει να γίνει πατέρας

«Αν δεν σε είχα γνωρίσει Τάκη, μπορεί να μην είχα και παιδί. Πήγα και τον είδα που είχε κάνει το παιδί του και μου μίλησε τόσο ζεστά και συγκινητικά και με μάγεψε. Εκείνος ήταν που μου είπε μέσα μου ότι πρέπει κι εγώ να κάνω ένα παιδί. Εκείνη η στιγμή ήταν πολύ σημαδιακή για τη ζωή μου. Όταν συναντάς ανθρώπους στη ζωή κάτι σημαίνουν, γι αυτό δεν θέλω να τους ξεχνάω».

Ο ρόλος του στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

«Είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ αυτός ο άντρας. Όταν έμαθα αυτή τη λεπτομέρεια με κέρδισε κατευθείαν ο ρόλος. Δεν σχεδιάζω κάτι άλλο τηλεοπτικό τώρα»

Μοιράστηκε ιστορίες από την στρατιωτική του θητεία, για την πρώτη του συνεργασία με την Μαρία Μπακοδήμου για την σχέση του με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

«Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να μιλήσει για τον εαυτό του, λέει επιτέλους το είπα. Δεν είχα θέμα με τους γονείς μου. Όλα ήταν ολοφάνερα στη ζωή μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου κι από τους φίλους μου»

«Δεν το έκανα για να δώσω το παράδειγμα. Όσο καιρό ήμουν στην τηλεόραση, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ήμουν. Όλοι ήξεραν. Συζητούσα με πολλούς ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μου έλεγαν γιατί δεν μιλάς και τους απαντούσα ποιος είναι ο λόγος, αφού δεν κρύβω τίποτα και δεν είμαι παντρεμένος.

Μου είπαν πρέπει να το πεις για να βοηθήσεις. Οπότε, όταν ήμουν στον Πέτρο Κωστόπουλο καλεσμένος είπα δεν λέμε κι αυτό το θέμα; Του λέω τι θα ήθελες να ρωτήσεις και μου είπε ξέρεις. Τού απάντησα, δεν το ρωτάς να τελειώνουμε; Βαριόμουν να μιλώ για τα ίδια.. Είχα μεγάλη αγωνία για αυτό που είπα».

«Όταν το ανακάλυψα ότι είμαι γκέι, αγχώθηκα. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω ερωτικά. Αυτό που με έσωσε ήταν μπήκα στη δραματική σχολή, σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο. Τότε βρήκα όμοιούς μου. Τότε βέβαια ήμασταν ό,τι λάχει.

Στον στρατό πήγα μετά τη δραματική σχολή. Μπήκα 21 ετών και με πάνε στην Κρήτη. Μπήκα σε μια ιστορία που έκανα παρέα με luben ανθρώπους στην Κρήτη. Ένας δούλευε ως τσατσά σε οίκο ανοχής. Εκεί γνώρισα τη Βούλα και κάναμε παρέα. Πήγαινα εκεί καθόμουν στο σαλονάκι και τα λέγαμε με τη Βούλα. Να πω ότι οι οίκοι ανοχής μου αρέσουν πάρα πολύ».

Advertisement

Τα χρόνια εκτός τηλεόρασης

«Ήμουν τρία χρόνια εκτός τηλεόρασης. Δεν είχα πολλές προτάσεις. Ασχολήθηκα με τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, το παιδί μου. Αυτό ήθελα να κάνω»

«Στην τηλεόραση βλέπω ό,τι μου κάτσει. Με την πανδημία όλοι ανακαλύψαμε τις σειρές που βγαίνουν σε πλατφόρμες και μας ενθουσίασαν. Έχω δει Bachelor και έχω μείνει άφωνος. Είναι εξωπραγματικό που μπορεί να σε πάρει. Θα το δω λίγο αλλά ο χρόνος μου είναι πολύτιμος».

Η πρώτη συνεργασία με το Mega

«Εγώ ήμουν στο Άμστερνταμ στα Gay Game και χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και μου λέει γύρνα πίσω. Όταν γύρισα, κάναμε δοκιμαστικά και της είπα να φέρω μια φίλη μου. Έφερα τη Μαρία και κατεβαίνει η Μαραγκουδάκη και μου φώναζε “αυτή, αυτή, το έχουμε”.

Δεν επικοινώνησα μαζί της όταν πήγα στο MEGA. Δεν ήταν ωραία στιγμή, αντέδρασε ο ΑΝΤ1. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Όταν μας κάλεσαν από το MEGA ήμουν πολύ χαλαρός και μας λένε ένα ποσό εκατονταπλάσιο. Τα πιρούνια χτύπησαν στο πιάτο. Συνεχίσαμε την κουβέντα και το κρατήσαμε μυστικό. Δεν είχα πει κουβέντα σε κανέναν. Δεν υπήρχε συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, τους έλεγα να υπογράψουμε και δεν μας φώναζαν».

Η σχέση με τον γιο του

«Ανυπομονούσα. Είναι το πιο εύκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Αισθάνθηκα μπαμπάς όταν άρχισα να του μαθαίνω τα πρώτα πράγματα. Μου έχει ζητήσει αδερφάκι, δεν το σκέφτομαι. Θα ήθελα να έχω και 2 και 3 παιδιά, αλλά δεν γίνεται, δεν θέλω άλλο. Νομίζω ότι έχει πάρει την απροσεξία μου, τη θεατρικότητα και το χιούμορ».

«Με τον Γιώργο μου αρέσει να βλέπουμε ταινίες, να τραγουδάμε, να πηγαίνουμε ταξίδια. Θα ήθελα να του μεταδώσω την τιμιότητα, την ελευθερία, τον ρατσισμό, του έχω μιλήσει γι αυτά. Ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου»

Advertisement