Φώτης Σεργουλόπουλος: «Θέλω να θεωρούν οι Αρχές τις ΛΟΑΤΚΙ οικογενένειες ίσες»

30 Απριλίου 2022 09:00

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Θέλω να θεωρούν οι Αρχές τις ΛΟΑΤΚΙ οικογενένειες ίσες»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος  μίλησε στην εκπομπή Special Report του ΑΝΤ1 σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες όπως η δική του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Θέλω να θεωρούν οι Αρχές τις ΛΟΑΤΚΙ οικογενένειες ίσες».

«Δεν θα το έλεγα περιπέτεια να αποκτήσω οικογένεια. Θα το πω εξέλιξη. Ήταν ένα φυσικό πράγμα.

Ο πατέρας του γιου μου δεν είναι διαφορετικός, είναι σαν όλους τους άλλους. Οι άλλοι τον βλέπουν διαφορετικό. Υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες. Οπότε δεν είναι περίεργο για αυτόν. Όταν είσαι παιδί τα πράγματα τα αποδέχεσαι όπως αυτά σου παρουσιάζονται. Το παιδί μου αντιλαμβάνεται την οικογένεια στην οποία ζει.

Νομοθετικά δεν υπάρχει η αναγνώριση. Οπότε οι άνθρωποι που δεν θέλουν να σας μιλήσουν είναι γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε αντίθεση με τον νόμο. Ο νόμος δεν είναι υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Οπότε κάθε ομόφυλο ζευγάρι που έχει κάνει μια οικογένεια δεν θέλει να την εκθέσει για να μην φανεί η τρύπα του νόμου, θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Εγώ έχω μια ζωή ανοιχτή. Ως δημόσιο πρόσωπο έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά. Η στάση κάθε ανθρώπου τον ορίζει. Δεν με αφορά να συμφωνούν όλοι. Αυτό που με αφορά είναι οι Αρχές να με θεωρούν ίσο. Με θεωρούν ότι δεν με ξέρουν. Γι’ αυτό συστήνομαι κάθε φορά. Και όσο το κάνω τόσο αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι. Ο φόβος είναι κάτι άγνωστο σε μένα».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παλεύει καθημερινά για την ισότιμη αναγνώριση των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών

«Ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την Πολιτεία πρέπει να σταματήσει. Δεν επιτρέπει στο παιδί μου να ζήσει αυτήν την οικογένεια έξω από το σπίτι του. Δεν αναγνωρίζει η Πολιτεία τον δεύτερο γονιό του σπιτιού. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το παιδί. Αν μου συμβεί κάτι το παιδί δεν πηγαίνει στον δεύτερο γονιό. Αν συμβεί κάτι στον βιολογικό πατέρα ή μητέρα, το παιδί πηγαίνει στον πρώτο συγγενή εξ αίματος. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο τραύμα για το παιδί. Γιατί έχει ζήσει σε μια οικογένεια που αναγνωρίζει την οικογένειά του και αυτούς αγαπάει».
«Θέλω να είμαι ένας καλός πατέρας να μεγαλώσω ένα παιδί με όρια, με μόρφωση. Θα το μαλώσω, θα έχω μετά τύψεις που τον μάλωσα. Το όνειρό μου είναι να είναι δίκαιος, να ζήσει μια ζωή ελεύθερη, να κάνει αυτό που επιθυμεί.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος για τον γιο μου είναι ότι δεν θα ήθελα να μεγαλώσει μόνος του. Και ζητώ τη βοήθεια της Πολιτείας ώστε αν εγώ πάθω κάτι το παιδί μου να μην μείνει μόνο του. Αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου φόβος, να είμαι εγώ καλά. Μπορεί το παιδί μου να ζήσει όμορφα ακόμα κι αν χάσει τον πατέρα του και αυτό η Πολιτεία δεν μου το δίνει». Τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Αντώνη Φουρλή.