ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε: 23 Ιουλίου 2019 16:14
ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗΣ

Όλα ξεκίνησαν το 1974, όταν η οικογένεια Δουρουντάκη με μεράκι, πολλή αγάπη και ιδιαίτερη  τεχνογνωσία ξεκίνησε να φουρνίζει στα Σφακιά, κάτω στο γιαλό. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Μάρκος και η Νίκη μπερδεύουν με έναν πραγματικά μαγικό τρόπο τις κλασσικές, παλαιές συνταγές με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις!

Τα φρέσκα υλικά, η ποιότητα και η νοστιμιά σε όλο τους το μεγαλείο  αποτελούν την επιτομή του συνδυασμού της παραδοσιακής και της νέας γεύσης! Στα ράφια μας δεσπόζουν τα πιο αυθεντικά σφακιανά παξιμάδια, η πεντανόστιμη κριθαροκουλούρα μας (ντάκος), τα πιο ιδιαίτερα παξιμάδια από χαρούπι και βουτήματα που όμοιά τους δε θα βρείτε πουθενά!

Σαν το φρέσκο ψωμί του Μάρκου βγει από το φούρνο, μυρίζει σε κάθε μεριά του χωριού. Κάθε λογής ψωμί, παραδοσιακό, χωριάτικο, πολύσπορο, σταφιδόψωμο, τυρόψωμο, ελιόψωμο, είναι όλα δική  του συνταγή! Μολονότι τα ψυγεία μας είναι κάθε μέρα γεμάτα με ολόφρεσκα γλυκά, το highlight του μαγαζιού είναι η πολιτικής προέλευσης μηλόπιτα της γιαγιάς Ελένης!

Ζύμη κουρού, μήλο, καρύδια, σταφίδες και άχνη ζάχαρη παντρεύονται όλα μαζί και το γευστικό αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία για κάθε απαιτητικό ουρανίσκο! Καθαριότητα, καλαισθησία, ευγένεια, αυθεντικότητα, γνώση και αγάπη. Εκεί που όσφρηση και γεύση γίνονται ένα. Μια αγκαλιά που μας χωράει όλους!

Φούρνος Μάρκος και Νίκη Δουρουντάκη. Ελάτε να γνωριστούμε πίνοντας καφέ ή ντόπιο  ρακόμελο! Βρισκόμαστε δίπλα από το σούπερ μάρκετ κάτω στο γιαλό, απέναντι από τις ταβέρνες!

Σας περιμένουμε όλους! Το καλοκαίρι είναι εδώ!

Χώρα Σφακίων, Χανιά Κρήτης, τηλ.: 28250 91268, 6974 281942

fournosdourou@hotmail.com

Fb: Φούρνος Μάρκος και Νίκη Δουρουντάκη- Dourountakis Bakery