Φραντσέσκο Τζόρτζι: Εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Φεβρουαρίου 2023 08:41

Mε ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η εισαγγελία του Βελγίου αποφάσισε πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, κάτι που πιθανόν θα γίνει σήμερα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο Φ.Τ. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Νωρίτερα, το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η νέα ακρόαση του Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ. Ο δικήγορος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν από την ακρόαση του πελάτη του. Ωστόσο, μετά το πέρας της διαδικασίας είπε μόνο ότι όλα θα απαντηθούν το απόγευμα.

Και πράγματι, λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστή η απόφαση των Αρχών για την αποφυλάκισή του.

Νομικοί κύκλοι, χαρακτήριζαν αναμενόμενη την απόφαση με βάση το βελγικό σύστημα, δεδομένου ότι έχει δηλώσει ενοχή για συγκεκριμένα αδικήματα.

Από εκεί και πέρα, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος Τζόρτζι και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται, τέλος,  ότι ο Παντσέρι έχει έλθει σε συμφωνία με τις Αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.