Γη της Ελιάς: ο Ισίδωρος δίνει εντολή να βρεθεί το παιδί της Αντιγόνης

26 Απριλίου 2022 09:40

Η γη της ελιάς: ο Ισίδωρος βρίσκει την εγγονή του! Ποια θα είναι η αντίδρασή του;

Ένας άγριος καυγάς ξεσπά στη Γη της Ελιάς και οι εξελίξεις πλέον προβλέπονται απρόβλεπτες. Το παιδί της Αντιγόνης έχει ανάψει μεγάλες φωτιές στους Βρεττάκους και ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο στο αρχοντικό της Μάνης.

Γη της Ελιάς: ο Ισίδωρος δίνει εντολή να βρεθεί το παιδί της Αντιγόνης.

Ο Μάνος αποκαλύπτει όλη την αλήθεια στον Ισίδωρο και ο τελευταίος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά του και γίνεται έξαλλος. Πατέρας και κόρη θα έχουν έναν έντονο διάλογο.

Ο Ισίδωρος δεν ακούει απολύτως τίποτα, γίνεται έξω φρενών και χωρίς δεύτερη σκέψη, την καλεί στο σπίτι του. Γιατί ο Βρεττάκος είναι αποφασισμένος να μιλήσει με την κόρη του για το ένοχο παρελθόν της.

Η Αντιγόνη δεν ξέρει τι την περιμένει και ότι ο Ισίδωρος έχει μάθει την αλήθεια για το παιδί της. Δεν είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό που θα επακολουθήσει. Αλλά ούτε και από τη στάση του αδελφού της του Μάνου, ο οποίος έβαλε ντετέκτιβ να την παρακολουθήσει και να ψάξει το παρελθόν της. Αν η εμπιστοσύνη που κέρδισαν χαθεί και από τις δύο πλευρές τότε η σχέση τους γκρεμίζεται.

Όσο κι αν προσπαθεί να δικαιολογηθεί, είναι μάταιο. Ο Ισίδωρος και ο Μάνος δεν δέχονται κουβέντα από την Αντιγόνη. Δεν θέλουν να ακούσουν όσα έχει να τους πει, δεν θέλουν να ανοίξουν την αγκαλιά τους για εκείνη.

Μάλιστα, ο Ισίδωρος πετάει από το σπίτι την Αντιγόνη. Και δίνει εντολή να εντοπιστεί το παιδί της κόρης του. Θέλει να ανακαλύψει που βρίσκεται, να γνωρίσει το εγγόνι του. Χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, ο Βρεττάκος ξεκινά τις απαραίτητες διαδικασίες, για τον εντοπισμό του.

Στο μεταξύ, η Αντιγόνη παλεύει να μαζέψει τα κομμάτια της. Ακόμη, η αλήθεια έχει έρθει στο φως και αισθάνεται πιο μόνη από ποτέ. Η Ιουλία και η Μυρτάλη τρέχουν στο πλευρό της, θέλοντας να την παρηγορήσουν. Η Αντιγόνη βυθίζεται στην θλίψη, νομίζοντας πως τώρα που βρήκε την οικογένειά της, θα την χάσει οριστικά.