Γιάννης Απέργης: «Θα ήθελα πραγματικά να πάω στην Αλβανία και να παίξω τον Έλληνα»

Δημοσιεύθηκε: 1 Αυγούστου 2021 18:15
Γιάννης Απέργης: «Θα ήθελα πραγματικά να πάω στην Αλβανία και να παίξω τον Έλληνα»

Ο ηθοποιός Νίκος Απέργης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά του όταν ήρθε στην Ελλάδα και τους λόγους που τους ανάγκασαν να φύγουν από την Αλβανία.

Γιάννης Απέργης: «Θα ήθελα πραγματικά να πάω στην Αλβανία και να παίξω τον Έλληνα».

Γιατί πήρε την απόφαση η οικογένειά σου να έρθετε στην Ελλάδα;

Η οικογένειά μου αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για οικονομικούς λόγους. Ήρθε πρώτα ο πατέρας μου, το πολίτευμα στην Αλβανία κατέρρεε εκεί την περίοδο. Ουσιαστικά η χώρα διαλυόταν.

Στα σχολικά χρόνια βίωσες ρατσισμό;

Παλαιότερα τα πράγματα ήταν πιο άγρια. Τώρα πια έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια, οπότε καταλαβαίνουμε ότι όλοι οι λαοί θέλουμε, δεν θέλουμε, γινόμαστε ένα, παντρευόμαστε μεταξύ μας. Το μόνο που μας χωρίζει κατά τη γνώμη μου, είναι μια σημαία και η ιστορία. Οι άνθρωποι έχουν τα ίδια ήθη και έθιμα σε Ελλάδα και Αλβανία. Θυμάμαι στο χωριό μας γιορτάζαμε Πάσχα, 15Αυγουστο.

Θα γυρνούσες πίσω στην Αλβανία;

Είμαι περήφανος για το πού γεννήθηκα, για το επίθετό μου, για την ιστορία του παππού μου, του πατέρα μου, οπότε δεν μπορώ να απαρνηθώ τίποτα. Αν υπήρχε καλλιτεχνικός λόγος, θα πήγαινα. Θα ήθελα πραγματικά να πάω εκεί και να παίξω τον Έλληνα. Ξέρεις, έχω έρθει από πέντε χρονών, η χώρα μου, μέσα στην καρδιά μου, είναι η Ελλάδα. Αν γινόταν πόλεμος, θα πολεμούσα με την Ελλάδα. Είπε στο Λοιπόν.