Γιάννης Φλωρινιώτης: Οριστικοποιήθηκε η κηδεία του

Συντάκτης: Newsroom

8 Ιουνίου 2023 10:52

Γιάννης Φλωρινιώτης: Οριστικοποιήθηκε η κηδεία του

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του Γιάννη Φλωρινιώτη, σε ηλικία 76 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Φωτεινής Πετρογιάννη στο «Πρωινό», η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 14:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου απέναντι από το λιμάνι του Πειραιά. Στη συνέχεια, θα ταφεί στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Ο Νίκος Φλωρινιώτης, ο γιος του, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

  Γιάννης Φλωρινιώτης: Η τελευταία του συνέντυξη - «Κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

Γιάννης Φλωρινιώτης: Η τελευταία του συνέντυξη – «Κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα»

Στη θλίψη βύθισε σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση πως ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από την ζωή.

10 μέρες πριν τον θάνατο του, ο δημοφιλής καλλιτέχνης είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

«Αυτή την εποχή έχω μεγάλο πρόβλημα με την υγεία μου. Εκεί που ήμουν μια χαρά, εκεί που τα έδινα όλα, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερα και προσπαθώ τώρα με βότανα, με βιταμίνες, με τέτοια, από μόνος μου ότι μπορώ να κάνω για να μπορώ να είμαι ο Γιάννης που ήμουν παλιά. Στο νοσοκομείο είπα στη νοσοκόμα εκεί, «δεν φοβάμαι τον θάνατο αλλά προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα ή πάνω στην αυλαία παρά εδώ μέσα». Η αλήθεια είναι ότι τις δυο μέρες που δουλέψαμε με την παράσταση στην Κύπρο, παραμονή και ανήμερα Χριστουγγένων, έκανα μεν το πρόγραμμα μου αλλά άρχιζα να λαχανιάζω και δεν προλάβαινα να τραγουδήσω σωστά. Τους είπα να σταματήσω».

«Πήγα στο στούντιο και έγραψα ένα τραγούδι, θαρρείς και το ξερε ο συνθέτης που μου το έγραψε, που λέει «κατάθεση ψυχής». Το είπα όμως λαχανιάζοντας και είπα πως αυτό μπορεί να είναι και το τελευταίο μου τραγούδι».

«Από 14 ετών τραγουδάω και είμαι μέσα σε κόσμο, δεν μπορώ μόνος μου. 62 χρόνια τραγουδάω και είμαι 76 ετών. Ένας γιατρός στην Αθήνα, όταν ήρθα από την παράσταση που κάναμε τότε στην Κύπρο, είπε στην κόρη μου πως «είναι πάρα πολύ σοβαρό, καλύτερα να τον πάρετε να πεθάνει στο σπίτι». Λέω, μπας και ισχύει αυτό που είπε αυτός; Ευκαιρία να πάω να δω όλους τους φίλους και να μείνω μαζί τους για τελευταία φορά».