Γιάννης Κότσιρας: «Ο πατέρας μου έκλαιγε τρεις ημέρες όταν άκουσε τον πρώτο μου δίσκο στο πλοίο που ταξίδευε».(βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 21 Μαρτίου 2021 15:15
Γιάννης Κότσιρας: «Ο πατέρας μου έκλαιγε τρεις ημέρες όταν άκουσε τον πρώτο μου δίσκο στο πλοίο που ταξίδευε».(βίντεο)

Η Ζωή Κρονάκη υποδέχτηκε τον Γίαννη Κότσιρα στην ξεχωριστή στήλη της εκπομπής της, Μπαμπά – μίλα.

«Μέχρι τη γέννηση των παιδιών μου η δουλειά μου ήταν το παν. Τα πάντα έρχονταν δεύτερα. Ξαφνικά αυτό αντιστράφηκε. Στον βωμό του να είναι καλά τα παιδιά μου κι εγώ μαζί τους δεν υπολογίζω τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Παρ΄όλα αυτά, η συμβίωσή με τους γιους του δεν είναι ακριβώς ειδυλλιακή και αυτό διότι όπως εξομολογήθηκε είναι πολύ άτακτοι, όπως άλλωστε κι εκείνος όταν ήταν μικρός.

«Είναι δύσκολη η συμβίωση στο σπίτι. Προσπαθώ να καταλάβω από το βλέμμα πότε θα σκαρφαλώσουν στο φωτιστικό πριν πέσει αυτό και τα πλακώσει. Σαν παιδί ήμουν διαβολάκι. Ήμουν πολύ άτακτος, πειραχτήρι, έκανα διάφορα».

«Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός οπότε δεν τον έζησα πολύ. Μέχρι μία ηλικία ο πατέρας μου έλειπε για χρόνια. Οι γονείς μου έφυγαν από τη ζωή, όσο περνάει ο καιρός η απώλεια είναι και πιο δύσκολη. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά που έχω ανάγκη να τους συμβουλευτώ αυτό δεν υπάρχει και είναι πολύ στενάχωρο, ακούγεται ρομαντικό αλλά για έναν άντρα η ορφάνια έρχεται με τον θάνατο της μητέρας του». Είπε για τους γονείς του.

Για την ενασχόλησή του με τη μουσική ο πατέρας του ήταν ενάντιος. Όταν είδε όμως το ταλέντο του γιου του δεν μπόρεσε παρά να την αποδεχτεί συγκινημένος.

«Όταν ζούσε είχαμε μία αντιπαράθεση γιατί ήθελε να γίνω κι εγώ ναυτικός. Ο πατέρας μου αντέδρασε επειδή ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική. Οι παλαιότεροι θεωρούσαν ότι δεν είναι καλός δρόμος, ότι είναι καραγκιοζιλίκια. Και μάλιστα του είχα πει “κάποια μέρα θα πληρώνεις να με ακούσεις” κι όταν ήρθε πρώτη φορά να με δει τον έβαλα και πλήρωσε και την επόμενη ημέρα πήγα και του αγόρασα ένα κοστούμι δώρο. Έκλαιγε τρεις ημέρες όταν άκουσε τον πρώτο μου δίσκο στο πλοίο που ταξίδευε».