Γιάννης Κούστας: 150 εκατομμύρια στα πόδια της Δήμητρας

6 Φεβρουαρίου 2022 20:15

Γιάννης Κούστας: 150 εκατομμύρια στα πόδια της Δήμητρας

Οι δουλειές πάνε περίφημα. Γι’ αυτό κι ο Γιάννης Κούστας, που έχει αποφασίσει από πολύ νωρίς στη ζωή του, πως «μια ζωή την έχουμε». Και δεν πρόκειται να αφήσει ευκαιρία χαράς και ευκαιρίας, ποτέ χαμένη, αποφάσισε να κάνει ένα λίγο πιο… μεγάλο δώρο, στον εαυτό του. Και την αγαπημένη γυναίκα που βρίσκεται δίπλα του τα τελευταία χρόνια, την Δήμητρα.

Γιάννης Κούστας: 150 εκατομμύρια στα πόδια της Δήμητρας.

Παρήγγειλε ένα νέο σούπερ-γιοτ. Ένα από τα μεγαλύτερα που φτιάχτηκαν ποτέ για έλληνα εφοπλιστή, μήκους 60 μέτρων, κι αξίας… 150 εκατομμυρίων ευρώ! Προφανώς ο Γιάννης Κούστας, με το νέο mega-yacht που περιμένει, θέλει να αποδείξει στους υπόλοιπους έλληνες μεγιστάνες, πως εκτός από εξαιρετικά πετυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις, ξέρει να κάνει και όσο πιο… μεγάλη ζωή γίνεται. Κάτι που πάντα στον εφοπλιστικό κόσμο, «μετράει» πολύ, από τον καιρό ακόμα της «μονομαχίας» για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Ωνάση-Νιάρχου.

Ετοιμάζοντας τους εορτασμούς

Ο εφοπλιστής και η τρίτη σύζυγος της ζωής του μοιάζουν να απολαμβάνουν κάθε μέρα. Ζουν ευτυχισμένοι τον έρωτα τους, ταξιδεύουν, επιστρέφουν για να αποδράσουν ξανά. Μετά τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, στην Κουρσεβέλ και στο Σεν Μπαρτς, ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλιακής εταιρίας Danaos Corporation που έχει δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, δύο ακόμη από τον δεύτερο με τη Σοφία Γιαννικοπούλου και δύο τώρα ακόμη, έχει κάθε λόγο να νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Δεν είναι τυχαίο πως κάθε καινούργια πρόσκληση του ζεύγους Κούστα, του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Μέρμηγκα, πλέον Κούστα, είναι τουλάχιστον παραμυθένια.

Τα προσκλητήρια για τη βάφτιση στην Βενετία έχουν ήδη σταλεί. Save the date. 24, 25 και 26 Ιουνίου του 2022. Περισσότεροι από 150 καλεσμένοι θα βρεθούν στην Ιταλία, από διαφορετικά σημεία του χάρτη, με πριβέ τζετ, ιδιωτικά σκάφη, πρώτη θέση, σε μια ξεχωριστή στιγμή για το αγαπημένο ζευγάρι.

Φαίνεται πως η Ιταλία ταιριάζει πολύ στον Γιάννη Κούστα και την Δήμητρα Κούστα, που επιστρέφουν με κάθε αφορμή, καθώς η Βενετία είναι ένα από τα μέρη που έχουν συνδέσει με τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, στο ξεκίνημα του ρομαντικού τους ειδυλλίου και επέλεξαν τώρα για να βαφτίσουν το δεύτερο παιδί τους, μαζί με φίλους, γνωστούς και συνεργάτες, του ισχυρού «μπαμπά» και της φωτογενούς «μαμάς».

Κέρδη πάνω στα κέρδη

Η τιμή της μετοχής της DANAOS SHIPPING ανεβαίνει συνεχώς και τα πλοία της εταιρείας ναυλώνονται ανά ημέρα για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Για να καταλάβετε τις διαφορές πριν από ένα χρόνο η τιμή της μετοχής της DANAOS Corp στην WALL STREET είχε περίπου 32 δολάρια και σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 91,46 δολάρια.

Στις αρχές του 2022 η μετοχή βρισκόταν στα 75 δολάρια. H αξία της εταιρείας στα 1,88 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από μια συναλλαγή η εταιρεία του Γιάννη Κούστα θα έχει κέρδη 57 εκατ. δολαρίων.

Η Danaos Shipping συμφώνησε να πωλήσει δύο πλοία, συνολικής χωρητικότητας 6.422 teu, ηλικίας 20 ετών στην συνολική τιμή των 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Και αναμένεται να παραδοθούν στον αγοραστή τους τον Νοέμβριο του 2022.

Η εταιρεία απέκτησε αυτά τα δύο πλοία ως μέρος της ενοποίησης της Gemini Shipholdings Corporation την 1η Ιουλίου 2021. Με βάση την εύλογη αξία των 73 εκατομμυρίων δολαρίων, και αναμένει να σημειώσει σημαντικά κέρδη όταν ολοκληρωθεί η πώληση. Με άλλα λόγια τα κέρδη θα φθάσουν τα 57 εκατ. δολάρια!

Μετά από όλες αυτές τις ωραίες εξελίξεις ο ευτυχισμένος εφοπλιστής Γιάννης Κούστας επικεφαλής της DANAOS SHIPPING ο οποίος όπως έχει εξομολογηθεί σε φίλους του, θέλει να αποκτήσει με την Δήμητρα Κούστα (έχουν δυο πανέμορφα κοριτσάκια) και τον διάδοχο για τις επιχειρήσεις του, περιμένει με ανυπομονησία το νέο του απόκτημα.

Ένα mega yacht 60 μέτρων, για το οποίο το τελικό ποσό της ναυπήγησης ανήλθε στα 150 εκατ. δολάρια.

Ναι, σωστά διαβάσατε.150 εκατ. δολάρια και το νέο mega yacht χτίζεται στα περίφημα γερμανικά ναυπηγεία LÜRSSEN.

πηγή: Spirto