Γιάννης Λιγνάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Διαχειρίστηκε την περιπέτειά του με αξιοπρέπεια»

Συντάκτης: Newsroom

24 Μαρτίου 2023 15:00

Γιάννης Λιγνάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Διαχειρίστηκε την περιπέτειά του με αξιοπρέπεια»

Ο Γιάννης Λιγνάδης μίλησε στο «Πρωινό» για τον αδελφό του, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Ο Γιάννης Λιγνάδης αναφέρθηκε στο Θέατρο Τέχνης από το οποίο απομακρύνθηκε: «Είναι μία περίπτωση δίωξης. Έχω απομακρυνθεί και από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου που επίσης δίδασκα με έναν τρόπο εξαιρετικά άκομψο, ο οποίος ελέγχεται και για τη νομιμότητα. Είναι μία περίπτωση παράπλευρης στοχοποίησης και έχει να κάνει με την περίπτωση του αδελφού μου. Είναι μία επίθεση που έχει να κάνει με την ταυτότητα την πολιτιστική και εκπορεύεται από διάφορα κέντρα παραεξουσίας που επιθυμούν να ελέγξουν τον χώρο» είπε αρχικά ο Γιάννης Λιγνάδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

«Τα προβλήματα στη δουλειά ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης του αδελφού μου. Από το Εθνικό απομακρύνθηκα το 2021 με έναν τρόπο επονείδιστο. Με το Θέατρο Τέχνης ξεκίνησε πρόσφατα, καθώς μου γνωστοποιήθηκε μία ανώνυμη επιστολή. Γνωστοποίησαν στη διευθύντρια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την παρουσία μου εκεί. Δεν παραιτήθηκα από τη Σχολή αλλά δεν μπορούσαν να με απολύσουν, γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι απόλυσης. Οι φοιτητές απείχαν από τα μαθήματα και το χρέωσαν σε εμένα. Η καλλιτεχνική διευθύντρια αποφάσισε την απομάκρυνσή μου ως προσωρινή λύση».

«Υποστήριξα τον αδελφό μου και αυτό φάνηκε σε κάποιους εγκληματικό. Υποστηρίζω αυτό που νομίζω εγώ ότι είναι δίκαιο. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό. Θαυμάζω τον κ. Κούγια σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο» πρόσθεσε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Για τον θάνατο της μητέρας τους, ο Γιάννης Λιγνάδης εξομολογήθηκε: «Ο θάνατος της μητέρας μου ήταν μία συμφορά που έπρεπε να τελειώσει. Είχε μία χρόνια ανίατη ασθένεια και βασανιζόταν. Λυπάμαι που το λέω δημόσια, αλλά είχα φτάσει σε ένα σημείο να προσεύχομαι να φύγει. Είχε μία μαρτυρική ζωή» ενώ για το τι κάνει σήμερα ο αδελφός του, ο Γιάννης Λιγνάδης είπε:

«Μαζί δεν μιλάμε καθόλου για τέτοια θέματα μιλάμε για γάτες, για σκύλους, για ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει τα θέματά του, έχει το εφετείο. Όλη την περιπέτειά του τη διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Δεν τον είδα να λυγίζει. Η επόμενη μέρα των αδελφών Λιγνάδη θα είναι όπως όλες οι επόμενες ημέρες όλων των ανθρώπων. Έχει μία δύναμη και τώρα που ο βίος του έχει γίνει πιο ασκητικός, νομίζω ότι έχει αποκτήσει και περισσότερη σοφία».