Γιάννης Μπέζος: «Λαϊκός ήρωας ήταν ο Τσιτσάνης, αλλά ήταν ο πιο σνομπ άνθρωπος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»

Συντάκτης: Newsroom

30 Ιουνίου 2022 11:28

Γιάννης Μπέζος: «Λαϊκός ήρωας ήταν ο Τσιτσάνης, αλλά ήταν ο πιο σνομπ άνθρωπος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
Ο Γιάννης Μπέζος στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την πορεία του στο θέατρο και στην τηλεόραση, ενώ τόνισε πως στη δουλειά του δεν ζηλεύει συναδέλφους αλλά τους θαυμάζει

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος μεταξύ άλλων σχολίασε ποιους θεωρεί λαϊκούς ήρωες από τους καλλιτέχνες και ανέφερε τη γνωριμία του με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Τον οποίο παρά το γεγονός ότι ήταν λαϊκός ήρωας, ήταν και σνομπ σαν χαρακτήρας και απλησίαστος σαν καλλιτέχνης για το κοινό.

“Ζηλέψατε” κάποια από τις δουλειές που είδατε φέτος;«

Μέχρι στιγμής όχι αλλά γενικά δεν ζηλεύω, θαυμάζω. Τον θαυμασμό πρέπει να τον επαναφέρουμε. Εμπεριέχει την απορία του “πως γίνεται αυτό;” Υπάρχει μια γενική τάση από τον κόσμο να μη θαυμάζει εύκολα, θέλει να σε φέρει προς τα κάτω, στα μέτρα του. Όπως ξέρετε, εγώ αρνούμαι κατηγορηματικά. Θέλω να παραμείνω στα δικά μου κι όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει. Να σας το εξηγήσω πως το εννοώ: Λένε καμια φορά γιατί δεν υπάρχουν οι μεγάλοι τραγουδιστές του παρελθόντος; Μα γιατί δεν τους θαυμάζουμε πλέον τους τραγουδιστές. Νομίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε σαν κι αυτούς.

Κάπως έτσι ίσως εξηγείται η αναλωσιμότητα των σύγχρονων “διασήμων”;

«Ναι, δεν είναι λαϊκοί ήρωες. Λαϊκός ήρωας ήταν ο Τσιτσάνης. Αλλά, επειδή τον έχω γνωρίσει, σας βεβαιώ ότι ήταν ο πιο σνομπ άνθρωπος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Δεν τον πλησίαζες, ήταν λαϊκός όμως. Που σημαίνει τι; Ότι κατέθετε την αλήθεια του κι άφησε πίσω έργο που εμείς εκ των υστέρων επαναφέρουμε. Όποτε πονάμε, κλαίμε, χαιρόμαστε, θυμόμαστε αυτούς, όχι τους σημερινούς. Αυτούς τους “για την ευχαρίστηση” τους γκρεμίζουμε με την πρώτη ευκαιρία», απάντησε ο Γιάννης Μπέζος.

Πηγή: Esquire – Ραφαέλλα Ράλλη