Γιάννης Νταλιάνης – «Ο Σιωπηλός Δρόμος έχει κινηματογραφική αφήγηση»

5 Ιουνίου 2021 12:15

Γιάννης Νταλιάνης - «Ο Σιωπηλός Δρόμος έχει κινηματογραφική αφήγηση»

Ο Γιάννης Νταλιάνης, ένας από τους ηθοποιούς του «Σιωπηλού δρόμου» βρέθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και μίλησε για την αγαπημένη σειρά αλλά και τα επόμενα σχέδιά του.

Γιάννης Νταλιάνης – «Ο Σιωπηλός Δρόμος έχει κινηματογραφική αφήγηση»

«Θα δουλέψω με τον Μάνο Καρατζογιάννη το καλοκαίρι στο έργο ‘Ο φύλακας της επανάστασης’ που είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Βλαχογιάννη. Ο Βλαχογιάννης βρήκε και διέσωσε τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και φύλαξε όλα τα στοιχεία της Επανάστασης του 1821. Είναι πολύ προσωπική και ευαίσθητη η ματιά του Μάνου. Θα παρουσιαστεί στην Ναύπακτο γιατί από εκεί ήταν ο Βλαχογιάννης και μετά στο Αγρίνιο και την Αθήνα» ανέφερε ο ηθοποιός και συνέχισε: «Δεν είναι εύκολη δουλειά. Ο μονόλογος είναι δύσκολος είδος αλλά έχω εμπειρία σε αυτό».

Ο Γιάννης Νταλιάνης εξομολογήθηκε ότι έχει κλείσει ήδη 40 χρόνια στο θέατρο.

«Οι ‘Άγριες Μέλισσες’ είναι ένας κύκλος που έκλεισε αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο» αποκάλυψε ο ηθοποιός. «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που δεν έχουν κανέναν, μια τυπική σχέση χρόνων, ο δικηγόρος, τους καλεί ένα βράδυ σπίτι του. Πιθανότατα ο δικηγόρος θα επιστρέψει» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Νταλιάνης τόνισε ο «Σιωπηλός Δρόμος» είναι μια σειρά αξιώσεων. «Απευθύνεται σε πολύ νεανικό κοινό και έχει μια κινηματογραφική αφήγηση».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο σενάριο της σειράς και στα παιδιά του τα οποία δεν αφήνει να δουν τον «Σιωπηλό δρόμο». «Ένα παιδί 8 ετών ακόμα δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι ανήκει στην πραγματικότητα και τι στη μυθοπλασία. Και ειδικά όταν παίζει ο γονιός του. Θα το δει σιγά σιγά».

«Δεν είπα ποτέ τα παρατάω παρόλο που υπήρχαν δύσκολες στιγμές. Αυτές είναι οι στιγμές που χάνουν το ενδιαφέρον. Δεν έτυχα να βρεθώ σε δύσκολες στιγμές με κακοποιητικές συμπεριφορές. Υπήρχαν εντάσεις αλλά σε λογικό και ελεγχόμενο πλαίσιο. Αν υπήρξε μεγάλη πίεση προς ένα άλλο άτομο, όχι σε μένα, αυτή είναι μια αμήχανη στιγμή. Δεν ξέρεις κάποιες φορές πώς να βοηθήσεις. Οι πραγματικές δύσκολες στιγμές είναι όταν συνεργάζεσαι με κάποιον που δεν είναι τελικά αυτό που περίμενες. Που δεν είναι των απαιτήσεων που θα ήθελες» ανέφερε ο κ. Νταλιάνης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν νιώθει να υπάρχει δυσκολία στον γάμο του εξαιτίας του κοινού επαγγέλματος που κάνει με την σύζυγό του Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Συμφωνούμε στην τέχνη μας, μπορεί να διαφωνούμε στον τρόπο, αλλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός που να δημιουργεί πρόβλημα.

«Με ενδιαφέρει τα παιδιά να πάρουν πολλές προσλαμβάνουσες. Να γίνει ένας καλός επαγγελματικός προσανατολισμός, που δεν γίνεται δυστυχώς στα σχολεία. Να αναπτύξουν τα πραγματικά τους ταλέντα και να βρουν κάτι που τις κάνει ευτυχισμένες και να μπορούν να ζήσουν από αυτό. Και ας είναι αυτό ότι να ναι» είπε ο ηθοποιός.