Έχει δίκιο ο Γιάννης Παπαμιχαήλ που ωρύεται; Λέει: «Έχει παραγίνει αυτό το πράγμα, όλοι “χρησιμοποιούν” τους γονείς μου»

27 Νοεμβρίου 2018 13:17

 Τοποθετήθηκε δημόσια για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα γύρω από το όνομα των γονιών του και από ένα εκτενές του κείμενο, ξεσπά για την «εκμετάλλευση» των γονιών του, των αξέχαστων Αλίκης Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ. 

Η ανάρτησή του

«Αυτό το πράγμα που όλοι ‘ χρησιμοποιούν ‘ τους γονείς μου για να οικονομήσουν έχει πια παραγίνει. Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί, τόσες παραστάσεις με θέμα την πρωτότυπη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν. Δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα ακόμη που σχετίζονται με αυτούς. Όλοι αυτοί που τα πράττουν, βάζουν μπροστά τη φράση ‘ κάνουμε Τέχνη ‘ , ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δηλώνουν ‘ πάμε ταμείο ‘, που λένε και στο στοίχημα ! Εγώ, κάθομαι μέχρι στιγμής και παρακολουθώ τα δρώμενα. Να είστε σίγουροι όμως, ότι την κατάλληλη στιγμή θα ‘ απαντήσω ‘ δυναμικά . Τα γράφω όλα αυτά, με αφορμή το άρθρο που διάβασα και μοιράζομαι μαζί σας. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε .

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος του Harvard για να καταλάβει τι θέλω να πω με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η εκμετάλλευση γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν αναφέρεται το όνομα της Αλίκης και του Δημήτρη. Με άλλα λόγια , δεν είναι σωστό να λέγεται ποιος ή ποια θα παίξει τον ρόλο που έπαιξαν στην τάδε ταινία η Αλίκη και ο Δημήτρης, γιατί με αυτό τον τρόπο διαφημίζει κάποιος την παράσταση του ‘ πατώντας πάνω ‘ στους γονείς μου. Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα, να δοκιμάσει κάποια/κάποιος την τύχη του , λέγοντας πχ , ‘ Θα παίξω το ρόλο, την Κατερινιώ , και εγώ θα παίξω το ρόλο του Μανούσου, από την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι. ‘ Αυτό ακούγεται και είναι μια χαρά. Εάν όμως βάλουν στην εξίσωση τα ονόματα της Αλίκης και του Δημήτρη, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι σε μια έμμεση εκμετάλλευση/διαφήμιση, πείτε το όπως θέλετε. Ελπίζω να σας διευκρίνισα, τι ακριβώς ήθελα να πω. Καλή συνέχεια.»

Η πραγματικότητα

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, κάθε φορά που γυρίζεται ένα ριμέικ, γίνεται αναφορά στους αρχικούς πρωταγωνιστές της ταινίας που μεταφέρεται λ.χ. στο θέατρο. Αφενός, έχει δίκιο ο Γιάννης, γιατί πια έχει παραγίνει με τους γονείς του, αφετέρου, ωστόσο, σε καμία χώρα του κόσμου δεν νοείται να κάνεις ένα ριμέικ και να μην κατονομάζεις τους ηθοποιούς που πρωτοέπαιξαν σε αυτό. Μήπως κύριε Παπαμιχαήλ θα έπρεπε ν’ αναφέρονται μόνο ο Σακελλάριος, ο Δαλιανίδης κλπ.; Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και that’s it για να είστε… ευχαριστημένος; Παρακαλώ πολύ, μην υπερβάλουμε τώρα! Είπαμε, εν μέρει έχετε δίκιο, αλλά φτάνει…