Γιάννης Στάνκογλου: «Πριν τις Άγριες Μέλισσες έλεγα “Όχι, δεν κάνω καθημερινό με τίποτα”, αλλά επέμεινε ο Λευτέρης Χαρίτος»

Δημοσιεύθηκε: 20 Ιουνίου 2021 17:15
Γιάννης Στάνκογλου: «Πριν τις Άγριες Μέλισσες έλεγα “Όχι, δεν κάνω καθημερινό με τίποτα”, αλλά επέμεινε ο Λευτέρης Χαρίτος»

Ο Γιάννης Στάνκογλου εξήγησε τον λόγο που τον έκανε να δεχτεί να υποδυθεί τον Κυπραίο στις Άγριες Μέλισσες και φέτος επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο.

Γιάννης Στάνκογλου: «Πριν τις Άγριες Μέλισσες έλεγα “Όχι, δεν κάνω καθημερινό με τίποτα”, αλλά επέμεινε ο Λευτέρης Χαρίτος».

Σας έλειψαν ο Κυπραίος, οι “Άγριες Μέλισσες”;

Ξέρετε, είχα κάνει τέσσερα ραντεβού με τον σκηνοθέτη, τον Λευτέρη Χαρίτο γιατί έλεγα: “Όχι, δεν κάνω καθημερινό με τίποτα”. Επέμεινε όμως, και έτσι έγινε ό,τι έγινε. Εγώ είχα κλείσει για έναν χρόνο, πήρα εμπειρίες, ο κόσμος με έμαθε λίγο περισσότερο. Ακολούθησε η σειρά της Μυρτώς Κοντοβά στο Mega, γιατί την οποία είμαι πολύ περήφανος – είναι πιο μπροστά, και όχι εύκολη για όλους.

Γιάννης Στάνκογλου: τελικά σε ποια σειρά θα τον δούμε την επόμενη σεζόν;

Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Όλοι πάνε τηλεόραση και εγώ θέλω να κάνω πιο πολύ θέατρο. Θα σκηνοθετήσω πρώτη φορά – και θα παίξω – στο θέατρο Αποθήκη, το έργο “Killer Joe” του Τρέισι Λέτς. Συνδυάζει το χιούμορ των αδερφών Κοέν, λίγο Τενεσί Ουίλιαμς, λίγο Ταραντίνο. Αυτή είναι η δική μου ατμόσφαιρα. Θέλω να αποφύγω, όσο μπορώ, αυτά που με πείραζαν ως ηθοποιό με τους σκηνοθέτες μου. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, μπορεί να φάω τα μούτρα μου. Θέλω να δοκιμαστώ, σαν κάτι καινούργιο, όπως θα πάω να κάνω ελεύθερη πτώση – ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια και είναι υπέροχο.

Ζην επικινδύνως, λοιπόν;

Μου αρέσει το ζην επικινδύνως, από μικρός. Είμαι άνθρωπος της ανδρεναλίνης, με εξιτάρει, μου δίνει δύναμη. Μετά το πρώτο άλμα, ένιωσα μια χαρά μεγάλη. Μου αρέσει να ρισκάρω. Αλλά το να ξεκινάς στα 44 με δύο παιδιά, όπως μου είπε η γυναίκα μου; Και τη σκηνοθεσία σαν άλμα τη βλέπω. Δυστυχώς, μας έχει καθορίσει λίγο ο φόβος, “ο φόβος είναι ο χειρότερος γιατρός, σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει”, όπως λέει ο Αγγελάκας.

Μετά τις καταγγελίες, τι;

Το θέατρο ενώθηκε, αλλάζουν οι καιροί. Τέλος εποχής και αρχή μίας νέας. Το θέμα είναι να μην χαθεί ούτε η ρίζα ούτε το άνθος. Μια ενδοσκόπηση θα κάνει καλό. Πρέπει να πιάσει τόπο όλο αυτό. Είπε στο ΒΗΜΑgazino.