Γιάννης Θωμάς: πέθανε ο σπουδαίος θεατρικός ηθοποιός

28 Ιουνίου 2021 22:11

Γιάννης Θωμάς: πέθανε ο σπουδαίος θεατρικός ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο θεατρικός πρωταγωνιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Γιάννης Θωμάς: πέθανε ο σπουδαίος θεατρικός ηθοποιός

Ο Γιάννης Θωμάς γεννήθηκε στα Ξανθόγεια της Έδεσσας το 1944. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους, κυρίως στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο, ενώ, οι νεότεροι τον γνώρισαν και από την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σίριαλ του Open, Κόκκινο Ποτάμι.

Για τον θάνατο του Γιάννη Θωμά ανακοίνωση εξέδωσε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού Ανθρώπου και Ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν.

Το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή. Το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη. Κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις. Σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η πρόεδρος Χριστίνα Κωτσαντή και τα στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Κώστας Τσιάνος έγραψε

«Ο σπουδαίος ηθοποιός και αγαπητός μου φίλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ έφυγε από την ζωή. Ο Γιάννης λάμπρυνε με το ταλέντο του πολλές παραστάσεις στο “ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ”, στην “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Ευριπίδη όμως, στο ρόλο του Γεωργού ήταν ασύγκριτος! Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο και φίλο, έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη, μια ποιητική ψυχή. Καλέ μου Γιάννη να έχεις καλό ταξίδι»

%26id%3D100012915037242&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”538″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”>