Γιάννης Τσορτέκης: «Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα

28 Απριλίου 2022 13:15

Ο Γιάννης Τσορτέκης σε μία συνέντευξη ποταμό μίλησε για τις επαγγελματικές του επιλογές την συμμετοχή του στην σειρά σκοτεινή θάλασσα αλλά και για τα όσα έχει ζήσει στο χώρο της υποκριτικής

Γιάννης Τσορτέκης: “Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα”.

Ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε σε πρωινή εκπομπή και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια ως ηθοποιός

«Δεν κάνω τη δουλειά του ηθοποιού για βιοπορισμό, εξ αρχής ένιωσα ότι, αν αυτό που κάνω το βάλω σε ισοζύγιο οικονομικής απολαβής, θα στερέψει αμέσως. Έκανα δουλειές στις οποίες δεν πληρώθηκα καλά ή δεν πληρώθηκα καθόλου. Όταν ξεκίναγα το ’90, στα θέατρα οπού βρέθηκα βάζαμε λεφτά από την τσέπη μας. Βιοποριζόμουν κάνοντας άλλα πράγματα. Δούλευα σε εταιρεία πετρελαίων και μοίραζα τα κοινόχρηστα, έκανα και διανομή πετρελαίου με βυτίο.

Έχω δυο παιδιά. Ο γιος μου έγινε 18 και η κόρη μου είναι στα 10. Δεν ξέρω τι ονειρεύεται να γίνει ο γιος μου, ούτε τον ρωτάω. Παρότρυνα το γιο μου να κάνει κάτι που θα το νιώθει αποκλειστικά ως παιχνίδι και επειδή είναι αθλητής, του είπα να πάει στη γυμναστική ακαδημία. Υπήρξαν δουλειές στις οποίες ζορίστηκα ακραία, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα.

Έψαχνα πάντα τρόπο για να δικαιώνω τους άλλους και να μπορώ να υπάρχω. Η ίδια η ζωή είναι μία σύγκρουση, δεν υπάρχει γαλήνη πουθενά και με τη σύζυγο μου τα πάμε όπως ο σκύλος με τη γάτα. Οι συγκρούσεις μας είναι ιδιοσυγκρασιακές. Εάν με τη σύζυγο μου θέλουμε να τσακωθούμε, και τίποτε να μην υπάρχει, θα τσακωθούμε.

Ας μείνουμε στις πληροφορίες που ξέρουμε για τον Σάββα της Σκοτεινής Θάλασσας, γιατί για κάποιο λόγο είναι έτσι τα πράγματα. Ο Σάββας είναι υπομονετικός, αγαπάει και φροντίζει τους άλλους, γι’ αυτό υπομένει τη δύσκολη γυναίκα του, την Όλγα, η οποία τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Φαντάζομαι ότι στα τέσσερα τελευταία επεισόδια κάτι θα μάθουμε για το παρελθόν του Σάββα.

Με τον Γιάννη Οικονομίδη έδεσαν οι χημείες μας. Ένας ηθοποιός πρέπει να γουστάρει παράφορα ό,τι κάνει, αυτό γουστάρω και με το Γιάννη. Η μητέρα μου βλέπει τις ταινίες του Οικονομίδη, στις οποίες παίζω, και της πέφτει λίγο βαρύ το λεξιλόγιο των ταινιών. Στον Οικονομίδη έχω πει πως κάποιο ρόλο δεν μπορώ να τον κάνω γιατί δε μου βγαίνει, όπως το ρόλο που έκανε ο Βασίλης Μπισμπίκης στη «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς. Είμαι απολυτά ευτυχισμένος στην παράσταση, κυρίως επειδή είμαστε καθημερινά με τη Μαρία Πρωτόπαππα»