Γιάννης Βαρδής: «Πιστεύω πως ο πατέρας μου ήθελε να «φύγει» νωρίτερα»

Συντάκτης: Newsroom

8 Ιουνίου 2022 09:20

Γιάννης Βαρδής: «Πιστεύω πως ο πατέρας μου ήθελε να «φύγει» νωρίτερα»

Ο Γιάννης Βαρδής, μίλησε στην κάμερα του Mega σχετικά με τις δικαστικές διαμάχες για πνευματικά δικαιώματα, την απώλεια του πατέρα του και τα νέα του επαγγελματικά σχέδια

Ο Γιάννης Βαρδής εξομολογήθηκε στο Πάμε Δανάη πως έχει παρακαταθήκη πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια.

«Επιτέλους μετά από 2 χρόνια θα κάνω συναυλίες μόνος μου και κάποιες μαζί με τον Γιώργο Λιανό. Ετοιμάζω μία επανεκτέλεση ενός καλοκαιρινού κομματιού. Το οποίο είχε είχε βγει πριν 19 χρόνια και ένα τραγούδι με την φωνή του πάτερα μου. Για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα να είναι παιδί ενός μεγάλου καλλιτέχνη». Είπε αρχικά ο Γιάννης Βαρδής.

Οι δύσκολες ώρες του Αντώνη Βαρδή

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του κάτι τεράστιο. Εγώ θεωρώ πλεονέκτημα ότι ήμουν γιος του Αντώνη Βαρδή. Με πήρε στην εταιρεία του και μου άνοιξε όλες τις πόρτες. Ήταν δύσκολο το τέλος για τον πάτερα μου ειδικά μετά την επέμβαση. Γιατί δεν ήξερε πως είχε βγάλει για δεύτερη φορά όγκο στο κεφάλι, του είχαμε πει πως έχει πάθει μία λοίμωξη. Πιστεύω πως ο πατέρας μου ήθελε να «φύγει» νωρίτερα από ότι έφυγε. Προς το τέλος, είχε παραλύσει δεν μπορούσε να μιλήσει. Καταλάβαινες πως είχε χάσει τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του».

«Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν φίλοι του και το απέδειξαν διπλά. Ο Γιώργος Νταλάρας από τότε που έφυγε ο πατέρας μου δεν σταμάτησε να με παίρνει τηλέφωνο. Είναι δώρο αυτό για μένα. Δεν περίμενα πως μετά τον θάνατο του πάτερα θα έχω να διαχειριστώ δύσκολα πράγματα. Μου πήρε αρκετό χρόνο για να μπορέσω να καταλάβω πως δεν θα τον δω ξανά. Ό,τι έγινε μετά το θάνατό του ήταν ένα μεγάλο μάθημα ενηλικίωσης. Πιστεύω πως μου το χρώσταγε ο πατέρας μου. Δεν περιμένεις κάποιος που τον αγαπάει και είναι σύντροφος του να διεκδικεί πράγματα από τα ίδια του τα παιδιά. Ήταν όλα ξεκαθαρισμένα πριν τον θάνατο του πάτερα μου και η κυρία που κινήθηκε εναντίον μας γνώριζε, είναι άγριο». Συμπλήρωσε σχετικά με την απώλεια του Αντώνη Βαρδή.

Υπάρχουν πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Αντώνη Βαρδή

«Υπάρχουν 100 ακυκλοφόρητα τραγούδια του πάτερα μου. Τριάντα από αυτά είναι έτοιμα με την φωνή μου. Και άλλα 70 στα αρχεία του που πρέπει να βρουν τον παραλήπτη τους. Θέλω να υπάρχει ο πατέρας μου ενεργός στον χώρο, ακόμα και αν έχει φύγει. Τα τραγούδια που άφησε πρέπει να κυκλοφορήσουν. Σε κάποια από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια, υπάρχει δίπλα και το όνομα του καλλιτέχνη. Υπάρχουν ακυκλοφόρητα τραγούδια για τον Ρέμο, τον Βέρτη, την Ζήνα και την Θεοδωρίδου, είναι καλλιτέχνες που αγαπούσε».

Η δικαστική διαμάχη με την Πάολα

«Η δικαστική διαμάχη με το τραγούδι της Πάολα που μοιάζει με ένα από τα τραγούδια του πάτερα μου, είναι σε αναμονή. Ο λόγος που κινήθηκα νομικά για το τραγούδι της Πάολα είναι γιατί, θέλω να προστατέψω το όνομα του και να βάλω τα όρια μου. Είχα συνεργαστεί υπέροχα με την Πάολα. Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της. Δεν έχει να κάνει με την Πάολα η δικαστική διαμάχη. Έχει να κάνει με τον δημιουργό του τραγουδιού».

Η οικογένειά του

«Από τότε που έγινα μπαμπάς, άλλαξε όλη μου η κοσμοθεωρία. Πριν «φύγει» ο πατέρας μου δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα κάνω οικογένεια. Αν είχα γνωρίσει νωρίτερα την γυναίκα μου, θα είχα κάνει πιο μικρός οικογένεια. Υπάρχουν στιγμές που στα παιδιά μου βλέπω τον πάτερα μου, ο γιος μου του μοιάζει περισσότερο».