Γιάννης Βασιλώττος: ο άλλος έρωτας του Μπάμπη από τις Άγριες Μέλισσες (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 12 Δεκεμβρίου 2020 15:00
Γιάννης Βασιλώττος: ο άλλος έρωτας του Μπάμπη από τις Άγριες Μέλισσες (βίντεο)

Ο Θοδωρής Βουρνάς έρχεται με την ταινία Dissolved, που ως θέμα της έχει έναν μεγάλο έρωτα που καταλήγει να γίνει αιματηρός. Αιματοβαμμένα ψαλιδώματα, έρωτες και σχέσεις υπό διάλυση, πίσω από κλειστές πόρτες και ο «άλλος» έρωτας του Μπάμπη από τις «Άγριες μέλισσες» στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Θοδωρή Βουρνά.

Φανταστείτε έναν έρωτα που καταλήγει σε… ψαλίδωμα. Έναν έρωτα, που ξεκινάει μεγάλος και τρυφερός. Έναν έρωτα, που εξαιτίας των συνθηκών γύρω, καταλήγει αιματηρός.

Φανταστείτε τώρα πως θα στήνατε εσείς το… ψαλίδωμα; Πως θα καταφέρνατε, ρεαλιστικά, να δείξετε στη μεγάλη οθόνη το αιματηρό τέλος της (κάποτε ωραίας και μεγάλης) σχέσης του Ευθύμη Γεωργόπουλου με τη Μαρία Θωμά. Με την τελευταία να βάζει το τέλος με ένα ψαλίδι (των νυχιών) στο λαιμό του συντρόφου της.

Ξεκινήσαμε αιματηρά, λοιπόν. Είναι και τα ενδιαφέροντα making of (το παρασκήνιο των γυρισμάτων) που μας οδήγησαν στο πιο… κόκκινο, πιο εντυπωσιακό. Τα making of, που δημοσιεύει πρώτο το youfly. Ως πρόγευση και προανάκρουσμα της κινηματογραφικής προβολής.

Το στόρι, όπως το περιγράφει ο Θοδωρής Βουρνάς:
«Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, εκτός από τους ανθρώπους που ήταν εκεί και μοιράστηκαν τις κοινές τους στιγμές και τη δικιά τους αλήθεια. Από το πάθος μέχρι και τη διάλυση, οι διαδρομές τριών ζευγαριών σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, που τους ενώνει ένας συνδετικός κρίκος, στο πρόσωπο ενός μυστηριώδη άντρα»

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από αλλού και όχι από το… ψαλίδωμα. Να, από αυτό: Από τη σχέση του Μπάμπη στις «Άγριες Μέλισσες», του ταλαντούχου νέου ηθοποιού Γιάννη Βασιλώττου. Από τη γυμνή, στη μεγάλη οθόνη, σχέση του με τον Χρήστο Καπενή.

Δύο νέων ηθοποιών, που παρά τις διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις τους, βρέθηκαν να παίζουν τις τρυφερές και αποκαρδιωτικές σκηνές (στο τέλος) ενός άλλου ζευγαριού, στο «Dissolved» του Θοδωρή Βουρνά. Μια ταινία που εξερευνά και ψηλαφεί την αρχή και το άδοξο τέλος σχέσεων μέσα στο παράξενο και αντιερωτικό περιβάλλον γύρω τους.

Και οι δυο τους βρέθηκαν να παίζουν, ακόμη και στις ερωτικές σκηνές, χορογραφημένοι με ακρίβεια… ανάσας, από την Ντέπυ Γοργογιάννη, με τις οδηγίες του σκηνοθέτη τους. «Με αμηχανία καταρχάς, αλλά και ενδιαφέρον τελικά πως όλο αυτό θα βγει στο φακό», όπως λέει ο Θοδωρής Βουρνάς.

 

«Πολύ συνεργάσιμοι», είναι η ατάκα του σκηνοθέτη όχι για τους δύο ερωτικούς συντρόφους εν προκειμένω, αλλά και για όλους τους ηθοποιούς – έξι συνολικά, σε τρία ζευγάρια, δύο ετεροφυλόφιλα και ένα ομοφυλόφιλο – που συνθέτουν το παζλ των… χαμένων σχέσεων στο «Dissolved».

«Η χορογραφία τους έκανε να αισθανθούν άνετα και να βγουν όσο γίνεται πιο ρεαλιστικές οι σκηνές τους». Με ακρίβεια ακόμη και στην πιο ανεπαίσθητη κίνηση, που κάτι είχε να πει για τη σχέση ή για την κατάληξή της. «Προσπαθήσαμε αυτό ακριβώς: να είναι ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. Σαν να βλέπεις ένα ζευγάρι στο σπίτι του. Οφείλουμε όμως και πολλά στους αυτοσχεδιασμούς των ίδιων των ηθοποιών και σε όσα έφεραν, ως προτάσεις, δημιουργικές, στα γυρίσματα».

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.