Γιάννης Βογιατζής: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι έγινε με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον αγαπούσα όμως πάρα πολύ»

Δημοσιεύθηκε: 26 Νοεμβρίου 2021 09:50
Γιάννης Βογιατζής: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι έγινε με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον αγαπούσα όμως πάρα πολύ»

Ο μεγάλος Γιάννης Βογιατζής ήταν ο καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω. Μίλησε για την καριέρα του στην μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον Τόλη Βοσκόπουλο, η οποία διεκόπη ξαφνικά.

Γιάννης Βογιατζής: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι έγινε με τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον αγαπούσα όμως πάρα πολύ».

Η πρώτη επαφή με το τραγούδι

«Εγώ ήμουν έτοιμος να μπω στη σχολή Ευελπίδων. Ο πρωτότοκος έπρεπε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα. Πήγα εθελοντής στην αεροπορία, ενώ δούλευα κιόλας. Είχαμε κάνει ένα συγκρότημα στο Παγκράτι και τραγουδάγαμε. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα γίνω επαγγελματίας τραγουδιστής».

«Πηγαίναμε σε βραδιές ταλέντων για να κάνουμε επιτυχίες. Μου είπαν να πάω στα ταλέντα του Οικονομίδη. Πήγα, έκλεισε η παράσταση και έβαλα τα κλάματα. Ήρθε με ρώτησε τι έχω και του είπα ότι δεν με άκουσε. Βγήκε ξανά ο Οικονομίδης και λέει “για καθίστε έχουμε έναν ακόμα που μου τον έστειλε η μητέρα μου να τον ακούσουμε”. Βγήκα και μπροστά ήταν 30 άτομα και σηκώθηκαν να με χειροκροτήσουν. Ήμουν το μοναδικό ταλέντο που τραγούδησα δύο τραγούδια. Την άλλη μέρα με πήρε για δουλειά και θα μου έδινε 50 δραχμές μεροκάματο, αλλά δεν το πήρα ποτέ».

Η σχέση του με τον Τόλη Βοσκόπουλο και το παράπονό του

Advertisement

«Με τον Τόλη ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Γράφαμε τραγούδια, λέγαμε τα δικά μας. Κάποια στιγμή, όταν χώρισε με την Στέλλα Στρατηγού και έκανε δεσμό με τη συγχωρεμένη την Ζωίτσα, δεν ξέρω τι συνέβη και δεν έχω καταλάβει ακόμα το γιατί».

«Δηλαδή έφυγε από την ζωή και λυπηθήκαμε πάρα πολύ έτσι όπως έφυγε. Είχαμε χρόνια να μιλήσουμε. Μόνο μια φορά είχαμε μιλήσει, όταν πια ήταν με την Γκερέκου, στου Ψυρρή συναντηθήκαμε και είπαμε μια καλησπέρα πολύ τυπικά».

«Ήθελα κάποια στιγμή, του το έλεγα, να μου εξηγήσει για ποιο λόγο… Σε τι έφταιξα… Για να το παραδεθχώ. Από το μυαλό μου περνάει ότι μπορεί να φοβόντουσαν μήπως του βάλω λόγια επειδή ήμασταν πολύ κολλητοί αλλά δεν το έχω καταλάβει ακόμα αυτό. Ποτέ μου δεν το έχω καταλάβει. Τον αγαπούσα όμως πάρα πολύ τον Τόλη».

Advertisement