Γιάννης Ζουγανέλης: Μήνυση εναντίον του για ρατσιστικές δηλώσεις!

31 Δεκεμβρίου 2018 14:02

Για «ρατσιστικές δηλώσεις» κατηγορείται ο Γιάννης Ζουγανέλης από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι!
Η επίμαχη δήλωση που έκανε, στην εκπομπή «Τι λέει;», ήταν η εξής: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει ‘χούμους’. Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό!».
Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Παναγιώτη Δημητρά, εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), ο οποίος ανέφερε: «Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι».
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του. Ο Δημητράς, έγραψε προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας: “Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα».