Γιάννης Ζουγανέλης: «Θέλω σαν τρελός εγγονάκι, το ξέρει και η Ελεωνόρα»

Συντάκτης: Newsroom

10 Ιουνίου 2023 11:15

Γιάννης Ζουγανέλης: «Θέλω σαν τρελός εγγονάκι, το ξέρει και η Ελεωνόρα»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης ανοίγει την καρδιά του στα Παραπολιτικά και μιλά για την κόρη του, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, τον γάμο του με την Ισιδώρα Σιδέρη και απαντά αν θα έβαζε μαλλιά.

Τα παιδικά σου χρόνια πώς ήταν;
Στην οικογένειά μου, όταν ήμασταν παιδιά, ο πατέρας μου και η μάνα μου ήταν πολύ εργατικοί. Δεν είχαμε περάσει δύσκολα οικονομικά. Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά περάσαμε πάρα πολύ ωραία σε όλα τα επίπεδα. Ηταν ένα ανοιχτό σπίτι, πλούσιο σε πνεύμα, σε έρωτα και σε αλήθεια.

Με τη σύζυγό σου, Ισιδώρα Σιδέρη, πόσα χρόνια είστε μαζί;
Με την Ισιδώρα είμαστε 41 χρόνια μαζί. Εχουμε αποδεχτεί ο ένας την προσωπικότητα του άλλου με σεβασμό. Είναι μια εξαιρετική μάνα η Ισιδώρα. Μια ζωή που ο κόσμος μάς επέτρεψε να είμαστε καλά και ισορροπημένοι.

Περίμενες η κόρη σου, Ελεωνόρα, να κάνει τέτοια καριέρα;
Ναι, το περίμενα. Πρώτα από όλα, τι σημαίνει καριέρα; Να μπορείς να ισορροπήσεις με τα όνειρά σου στην καθημερινότητα. Από μικρό παιδί ήταν μέσα στους χώρους όπου συνυπήρχα και εγώ και η μάνα της. Αγαπούσε τη μουσική, το τραγούδι και το θέατρο, τα σπούδασε όλα αυτά και έτσι δεν μπήκε και στη ματαιοδοξία. Ηταν μέσα στο βίωμά της. Ξέρω την ποιότητά της ως ανθρώπου και δεν το λέω επειδή είναι κόρη μου. Η Ελεωνόρα μπορεί να πει όλα τα είδη ελληνικής μουσικής και ξένους πολιτισμούς. Είναι ένα πολύ καλό πλάσμα.

Θέλεις εγγονάκι από την κόρη σου;
Σαν τρελός. Το ξέρει και εκείνη. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί. Να γίνει.

Τα μαλλιά σου πότε τα έχασες;
Τα μαλλιά μου άρχισα να τα χάνω από την ηλικία των 22 χρόνων. Είχα πάρα πολλά μαλλιά. Και ο Αλέκος Σακελλάριος κάποια στιγμή, που έκανα την τελευταία δισκογραφική συνεργασία μαζί του και τραγουδούσε ο Γιάννης Βογιατζής, μου είπε: «Θα σου κάνω ένα τραγούδι που θα βάλεις εσύ τη μουσική και θα τραγουδάς». Και έγραψε τον «Μακρυμάλλη».

Σκέφτηκες ποτέ να βάλεις μαλλιά;
Δεν σκέφτηκα να βάλω μαλλιά, γιατί τότε που τα έχανα δεν υπήρχαν τρόποι να βάλεις. Ενδεχομένως τώρα να έβαζα.