Γιόκο Όνο: Οι δηλώσεις της σχετικά με την αποχώρηση του Τζον Λένον από τους Beatles

Δημοσιεύθηκε: 14 Απριλίου 2021 21:00
Γιόκο Όνο: Οι δηλώσεις της σχετικά με την αποχώρηση του Τζον Λένον από τους Beatles

Η Γιόκο Όνο θεωρούσε ότι αν φύγει ο Τζον Λένον από το συγκρότημα του, τότε θα επηρεαζόταν και η δική της δουλειά.

Kαθώς δε θα είχε τον ίδιο χώρο και την ίδια δύναμη – «Πάντα ήμουν ένας μοναχικός λύκος, έκανα τα πράγματα μόνη μου», δήλωσε.

Ο δημοσιογράφος Κρεγκ Μακ Λιν της εφημερίδας Indepedent μίλησε για την συνέντευξη του με τη Γιόκο Όνο το 2009 με αφορμή την κυκλοφορία ενός άλμπουμ τραγουδιών του Τζον Λένον και της Plastic Ono Band.

Στην εν λόγω συνέντευξη, η Γιόκο Όνο είχε αναφερθεί στην αντίδραση της, όταν έμαθε για την αποχώρηση του Τζον Λένον από τους Beatles.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1969 ο Τζον Λένον έπαιξε για πρώτη φορά με τους Plastic Ono Band (το όνομα της μπάντας είχε εμπνευστεί ο Τζον Λένον) και την -για 6 μήνες- σύζυγο του Γιόκο Όνο στο Φεστιβάλ Rock&Roll στο Τορόντο.

Βέβαια, παρ’ όλο που πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της μουσικής, στους φανς του Τζον Λένον

Σε δήλωση της το 2009, η 88χρονη Γιόκο Όνο αναφέρεται σχετικά:

«Δεν νομίζω ότι οι fans του John με αποδέχονται. Δεν ξέρω ποιοι είναι πραγματικά οι fans του John και ποιοι είναι οι fans οι δικοί μου και του John.

Οι fans των Beatles κατά κάποιο τρόπο τον αποδοκίμασαν. Έτσι κάθε φορά που κάνω κάτι, ένα άλμπουμ ή οτιδήποτε ποτέ δεν σκέφτομαι ποιος θα το ακούσει. Είναι χάσιμο χρόνου. Πότε δεν θα ξέρεις.»

Όταν ο Τζον Λένον ανακοίνωσε στη Γιόκο Όνο ότι θα αποχωρήσει από τους Beatles, εκείνη μόλις είχε κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με τους Plastic Ono Band, στο οποίο παραγωγός ήταν ο γιος τους, Σιν Λένον.

Όπως δήλωσε η Γιόκο Όνο, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: «Ω Χριστέ μου».

Εξήγησε, βέβαια, ότι δεν ήθελε ο σύζυγος της να φύγει από το θρυλικό συγκρότημα, γιατί έτσι η ίδια δε θα είχε τον ίδιο χώρο για τη δική της δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Τι σκεφτόταν; Ήταν κάπως σαν να με απειλεί. Τώρα είμαστε εσύ κι εγώ. Νομίζω ότι ένιωθε ότι αυτό που έκανα εγώ ήταν πολύ πιο συναρπαστικό. Μόνο και μόνο γιατί με την μπάντα ήταν τόσα χρόνια μαζί».

Πρόσθεσε: «Το είπα στον John και ήταν πολύ ταραγμένος. Πάντα ήμουν ένας μοναχικός λύκος, έκανα τα πράγματα μόνη μου.

Eνώ αντίθετα ο Τζον είχε συνεργασία με τρεις ανθρώπους και ειδικά με τον Πολ. Οπότε δεν ήμουν ενθουσιασμένη με αυτό. Ένιωθε ότι η δύναμή μου μειώθηκε στο μισό».

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.