Γιώργος Αγγελόπουλος: Όσα είπε και όσα… άκουσε τον τελευταίο μήνα!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

5 Νοεμβρίου 2022 11:06

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε πολλές κόντρες τον τελευταίο μήνα.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος , ο τηλεοπτικός Ντάνος του «Survivor» απασχόλησε αρκετές φορές τις τηλεοπτικές εκπομπές τις τελευταίες εβδομάδες.

Το δημοσίευμα που ήθελε τον Αγγελόπουλο σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του σκηνοθέτη ο οποίος έσπευσε να το διαψεύσει, όπως αναφέρει το σάιτ tlife.

Η εταιρεία παραγωγής απέστειλε μακροσκελή ανακοίνωση για το θέμα στο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

«Όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί, πρόκειται για fake news και στη χειρότερη περίπτωση μια απρεπή πράξη του εμπλεκομένου. Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τον ρόλο του ήρωα Αλέξανδρου Υψηλάντη έχει ήδη επιλεγεί από τον σκηνοθέτη Έλληνας ηθοποιός μεγάλης κλάσης», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του, ο Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε: «Είναι προσβλητικό προς το πρόσωπό μου και προς τους συνεργάτες μου αυτό που γίνεται. Νιώθω σεβασμό για το επάγγελμα του ηθοποιού. Γνώρισα πολύ σημαντικούς ανθρώπους και στο περιβάλλον των ηθοποιών και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν μεγάλος δάσκαλος για μένα. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που γνώρισα, χτύπησα και την πόρτα του κ. Σμαραγδή γιατί είχαμε μια κοινή επαφή. Δεν μου πρότεινε τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη αλλά μέσα από αυτή την επαφή συζητήθηκαν πράγματα, δεν ξέρω αν συζητήθηκαν από τη πλευρά της παραγωγής»

Ο Σμαραγδής ανέφερε, από την πλευρά του: «Με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση πληροφορήθηκα πως αναγνώρισες πως δεν σου έγινε από εμένα πρόταση να υποδυθείς τον Υψηλάντη, στην ταινία ‘Καποδίστριας’ που ετοιμάζουμε, σε αντίθεση με εκείνους που το κυκλοφόρησαν και διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους περί του αντιθέτου. Μπαίνω στον πειρασμό να σου θυμίσω πως ως ‘δάσκαλος’ σε παρότρυνα από τη πρώτη στιγμή να το διαψεύσεις. Αν το είχες κάνει τότε θα είχαμε αποφύγει πικρίες, πόνο και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, όλοι μας. Ας είναι… Κ. Αγγελόπουλε, σου εύχομαι ανέσπερη και απίκραντη να είναι η ζωή σου και καλή επιτυχία στα καλλιτεχνικά σχέδιά σου. Τώρα, γιατί έγινε όλο αυτό και ποιους τελικά εξυπηρετεί… είναι κάτι που μόνο ο μέλλοντας καιρός μπορεί να το φανερώσει».

Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν για τον Αγγελόπουλο και τον Σμαραγδή, ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης είπε (στο «Mega Καλημέρα»). «Θα είμαι στην ταινία αλλά ασχολείστε με τον Ντάνο. Ήρθα σήμερα να κάνω ρεπορτάζ για τον Ντάνο αν θα είναι στην ταινία;»

Φανερά ενοχλημένος και ο Τάκης Παπαματθαίου όταν άκουσε το όνομα του Γιώργου Αγγελόπουλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Open Weekend».

«Δεν ξέρω ρε παιδιά! Μην μου μιλάτε για τέτοια παιχνίδια, σας παρακαλώ, γιατί είμαι και στην τηλεόραση. Δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει, δεν θέλω να ασχοληθώ».

Από εκεί και πέρα, κόντρα ξέσπασε όταν ο Αγγελόπουλος ρωτήθηκε για το «Survivor All Star» αλλά και για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Κατσούλης, συμφωνώντας μάλιστα μαζί του, ότι δεν χρειάζεται coach το «Survivor».

Ο Αγγελόπουλος ακούγοντας το όνομα του Κατσούλη αντέδρασε: «Ο Σάκης Κατσούλης μου είναι ένας άγνωστος άνθρωπος. Έχει συμμετάσχει σε αυτό το παιχνίδι αλλά προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Είναι ένας άγνωστος άνθρωπος και τον γνωρίζω επειδή συμμετείχε που είχε την ίδια ονομασία με αυτό που συμμετείχα κι εγώ».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Open Weekend» ο νικητής του «Survivor 3» απάντησε για την αντίδραση του Ντάνου: «Αυτό θα πρέπει να το δει η παραγωγή. Δαγκώνει το χέρι το οποίο τον έκανε γνωστό και τον αγάπησε όλος ο κόσμος. Μιας και μιλάμε για αυτόν σήμερα, για εμένα ίσως δεν έχει θέση στο παιχνίδι».

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο Τριαντάφυλλος τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του Αγγελόπουλου. «Αν λέει ο Ντάνος ότι δεν γνωρίζει τον Σάκη Κατσούλη από το παιχνίδι, σίγουρα λέει ψέματα γιατί το παιχνίδι είναι πασίγνωστο. Το 2021 έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης. Πιστεύω ότι τον ξέρει και τον… παραξέρει. Προσωπικά τώρα εννοείται δεν τον γνωρίζει γιατί ούτε φίλοι είναι και όπως φαίνεται, δεν θα γίνουν ποτέ».