Γιώργος Γάλλος: πεθαίνει σαν Μιλτιάδης στις Άγριες Μέλλισες, ξαναγεννιέται με μια θεατρική επιθεώρηση

26 Μαΐου 2021 14:45

Γιώργος Γάλλος: πεθαίνει σαν Μιλτιάδης στις Άγριες Μέλλισες, ξαναγεννιέται με μια θεατρική επιθεώρηση

Ο Γιώργος Γάλλος μας έχει συγκλονίσει με την ερμηνεία του στις Άγριες Μέλισσες τα τελευταία δύο χρόνια

Γιώργος Γάλλος: πεθαίνει σαν Μιλτιάδης στις Άγριες Μέλλισες, ξαναγεννιέται με μια θεατρική επιθεώρηση.

Βέβαια τον γνωρίσαμε τηλεοπτικά σε έναν κωμικό ρόλο, όταν πρωταγωνιστούσε στον Αστέρα Ραχούλας. Είναι όμως και παραμένει ένας θεατράνθρωπος, πέρα από τις τηλεοπτικές του επιτυχίες. Έχει πάρει μέρος σε πολύ σημαντικές παραστάσεις ως τώρα.

Και μπορεί τον τελευταίο χρόνο, η πανδημία να έχει αναγκάσει τους ηθοποιούς να κάνουν μια παύση από τις παραστάσεις τους, σιγά σιγά όμως αυτό αλλάζει. Υπάρχει ένας αναβρασμός ευχάριστος στους θιάσους που σηματοδοτεί την σταδιακή επιστροφή του θεάτρου στην κανονικότητα.

Ο Γιώργος Γάλλος για το καλοκαίρι είναι μέλος ενός πολυμελούς θιάσου και θα παρουσιάσουν την παράσταση «1821 – Η επιθεώρηση».

Γιώργος Γάλλος: πεθαίνει σαν Μιλτιάδης στις Άγριες Μέλλισες, ξαναγεννιέται με μια θεατρική επιθεώρηση

Λίγα λόγια για την παράσταση

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  παρουσιάζει μια επιθεώρηση  με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία, στο  Βεάκειο Θέατρο, από τη Παρασκευή 4 Ιουνίουκαι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς εξετάζουν εκ νέου τη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα. Την επανάσταση , τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση. Τα καλώς και κακώς κείμενα  και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν. Να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. Όλοι μαζί φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το «χαίρε, ω χαίρε», χωρίς να εμποδίζονται από τα «περασμένα μεγαλεία» και το«διηγώντας τα να κλαις».

Πρωταγωνιστούν

Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά

Guests: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριντζήλα, Χρήστος Λούλης