Γιώργος Γάλλος: «Το στοίχημά μου ήταν να μπω στον ψυχισμό του Ομπράντοβιτς, όχι μόνο να τον μιμηθώ»

26 Ιουνίου 2021 20:15

Γιώργος Γάλλος: «Το στοίχημά μου ήταν να μπω στον ψυχισμό του Ομπράντοβιτς, όχι μόνο να τον μιμηθώ»

Ο Γιώργος Γάλλος μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη για τον ρόλο του στην ταινία «Ταξίδι στ’αστέρια», όπου υποδύεται τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Γιώργος Γάλλος: «Το στοίχημά μου ήταν να μπω στον ψυχισμό του Ομπράντοβιτς, όχι μόνο να τον μιμηθώ».

«Διαβάζοντας το σενάριο ανακάλυψα ότι με αφορμή τα 100 χρόνια της μπασκετικής πορείας αυτού του τεράστιου συλλόγου, η ταινία θέλει να μιλήσει για την έννοια της αφοσίωσης, της πίστης στους στόχους μας και πως μέσα από αυτά μπορεί κανείς να ταξιδέψει μέχρι τα αστέρια. Ο Παναθηναϊκός με οδηγό την οικογένεια Γιαννακόπουλου, το κατάφερε», δηλώνει ο Γιώργος Γάλλος

«Ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας πίστεψε στην σημαντικότητα της πίστης σε αυτό που ονομάζεται “σκοπός” και εμπιστεύτηκε ικανούς συνεργάτες για να μπορέσουν, όλοι μαζί, να εκπληρώσουν ο καθένας το δικό του ταξίδι προς αυτό που ονειρεύεται. Θέλει να μιλήσει για την ομαδικότητα, για την επιμονή, για τη συνεργασία και για την αφοσίωση σε αυτό που πιστεύουμε και επιθυμούμε».

Η ενσάρκωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

«Το να αναλάβει κάποιος την ενσάρκωση του Ομπράντοβιτς εκτός από το ότι είναι μεγάλη τιμή έχει και αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες. Είναι μια έντονη προσωπικότητα, με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και στο χώρο του μπάσκετ είναι ήδη ένας θρύλος. Το πρώτο επίπεδο είναι να προσπαθήσει κανείς να τον μιμηθεί. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να βουτήξει στον κόσμο του και να αναμετρηθεί με το πάθος του και την ιδιοφυΐα του. Εκτός από τη γλώσσα και το σώμα του πρέπει να “συναντηθεί” και με τον ψυχισμό του. Αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα», δηλώνει ο ίδιος.

«Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κάποιος, άσχετα από τις οπαδικές του επιλογές. Δένει με πολύ ωραίο τρόπο τη μυθοπλασία με το αρχειακό υλικό. Αρκετά γεγονότα που αναφέρονται σε σκηνές της ταινίας αποτελούν από μόνα τους σταθμό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ». Είπε στο CNN.