Γιώργος Γαμπρίτσος: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Συντάκτης: Newsroom

27 Μαΐου 2022 12:05

ΕΡΤ: Εκπομπή αναβάλλεται ακόμα δεν ξεκίνησε

Την παραίτησή του παρέδωσε στην διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος.

Με μία ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι ο κύκλος του στη Δημόσια Τηλεόραση έκλεισε και αποχωρεί μαζί με το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εχθές ενημέρωσα το διοικητικό συμβούλιο για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Είχε προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την απόφασή μου, προκειμένου να υπάρξει εύλογος χρόνος για την εξεύρεση αντικαταστάτη μου. Θα παραμείνω στη θέση μου τις προσεχείς λίγες εβδομάδες για να υπάρξει ομαλή διαδοχή. Το έργο μας συνεχίζεται

Πρόκειται για μία προσωπική επιλογή, η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σεζόν και ενός κύκλου δημιουργικής προσπάθειας και προσφοράς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Είμαι περήφανος για το σημαντικό έργο που μαζί πετύχαμε σε όλους τους τομείς: στο πρόγραμμα, στην ενημέρωση, στην τεχνολογία, στις υποδομές, στη διοικητική δομή, στην εξωστρέφεια, στην επικοινωνία, στην ίδια την κουλτούρα της ΕΡΤ. Αυτό οφείλεται στο όραμά μας για τη διαμόρφωση μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αξίζει και δικαιούται ο κάθε πολίτης της χώρας μας και το οποίο υλοποιήθηκε μέσα από μελετημένο προγραμματισμό, ομαδική δουλειά, την εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, την εκλεκτή ομάδα διοίκησης, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες και βεβαίως χάρις σε όλους εσάς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που με τη σκληρή δουλειά και την εμπιστοσύνη σας συντελέσατε στην υλοποίησή του. Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο έργο μας.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ευκαιρία που είχα να συμβάλω στον μετασχηματισμό και στην αναβάθμιση της ΕΡΤ σε έναν σύγχρονο, ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Ήταν μία άκρως δημιουργική περίοδος με έργο και αποτελέσματα που αναγνωρίζονται πλέον από το κοινό και τα οποία θα έχω την ευκαιρία να αποτιμήσω.

Τέλος, εύχομαι και ελπίζω η συμβολή μου στην αναζωογόνηση της ΕΡΤ να εδραιωθεί και να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο.

Γιώργος Γαμπρίτσος