Γιώργος Γεροντιδάκης: Η σύντροφός του, Άσπα Κωνσταντοπούλου είναι η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

Συντάκτης: Newsroom

5 Νοεμβρίου 2022 16:00

Γιώργος Γεροντιδάκης: Η σύντροφός του, Άσπα Κωνσταντοπούλου είναι η μεγαλύτερη θαυμάστριά του

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης διανύει μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό.

Ο γνωστός ηθοποιός φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά «Σασμός» ενώ παράλληλα συμμετέχει και στην θεατρική παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου».

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, με πολλά άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο να δίνουν το παρών.

Στο θέατρο για τον καμαρώσει βρέθηκε και η σύντροφός του, Άσπα Κωνσταντοπούλου, με την οποία ο ηθοποιός έχουν επιλέξει να κρατούν χαμηλούς τόνους στη σχέση τους.

Να υπενθυμίσουμε, πως ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η Άσπα Κωνσταντοπούλου ήρθαν κοντά στα πολύωρα γυρίσματα του πρώτου κύκλου της σειράς «Άγριες μέλισσες».

Γιώργος Γεροντιδάκης: Τα πρώτα βήματα και ο τρόπος που βλέπει την αποτυχία

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης είναι από τους πλέον επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του, μετά τις «Άγριες μέλισσες», συμμετέχει στη σειρά «Σασμός» του Alpha.

Ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης υποδύεται τον Λευτέρη Ορφανό στη σειρά «Σασμός», ρόλο για τον οποίο έχει δηλώσει (στον «Τηλεθεατή»): «Ο Λευτέρης Ορφανός είναι ένας άνθρωπος που θα έχει ρόλο και εξέλιξη μέσα στο χρόνο που θα βρίσκεται η σειρά. Θα έχει λόγο, θα παλέψει και ο ίδιος.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, δυστυχώς. Αλλά είναι ένας ρόλος που ξέρει να κινείται πολύ καλά στο χώρο που βρίσκεται. Θα δούμε τον Λευτέρη Ορφανό άλλες φορές να είναι ψυχρός κι άλλες απόλυτα επαγγελματίας, με ότι συνεπάγεται.

Ο Ορφανός επηρεάζεται από την προσωπική του ιστορία. Είναι ένας ανοιχτός ρόλος και ανάλογα με την εξαιρετική βοήθεια των συναδέλφων μου θα μπορέσει να αναπτυχθεί».

Στην πραγματική του ζωή, ο Γεροντιδάκης απεχθάνεται τους δήθεν και επηρεάζεται από όσα δυσάρεστα συμβαίνουν γύρω μας, ενώ αγαπά την ανθρώπινη επαφή.

«Σπαταλάμε τον χρόνο μας σε ανούσια πράγματα. Ζούμε σε μια ταχύτητα που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Συμβαίνουν πράγματα τρελά. Δε μπορώ να εξηγήσω πως άντρες φτάνουν σε σημείο να σκοτώσουν τις γυναίκες τους ή έναν οποιονδήποτε άνθρωπο. Έχουμε τόσα παραδείγματα πέρα από τις γυναικοκτονίες.

Ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη, τα τρία μωρά στην Πάτρα, άλλες τόσες υποθέσεις που δεν μαθαίνουμε. Δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να οπλίσει το χέρι ενός ανθρώπου.

Είναι τα προβλήματα; Η πίεση; Η τρέλα; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Φταίει η έλλειψη παιδείας, αγάπης, στοργής; H αποξένωση;» είχε πει ο ίδιος σχεδόν ένα χρόνο πριν στο «TLIFE».

Σε άλλο σημείο είχε αναφέρει: «Επαφή δεν είναι μόνο το να είσαι κολλημένος στον άλλο. Η επαφή όμως του να καταλάβεις τον άλλο, να τον ακούσεις ουσιαστικά είναι σημαντικό. Το να μπορεί ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος – είτε είναι σε σχέση είτε όχι – να εκφράζεται, να είναι ο εαυτός του παίζει μεγάλο ρόλο, είναι πολύ σημαντικό.

Πλέον έχουμε μπει σε έναν τρόπο ζωής που δεν ακούμε τους άλλους, κοιτάμε μόνο να δούμε ποιος θα επικρατήσει. Χρόνο ζητάμε για να κάνουμε πράγματα. Όταν ήρθε ο κορωνοϊός και ένας ολόκληρος πλανήτης σταμάτησε, είδαμε ότι υπάρχουν και άλλοι ρυθμοί.

Προφανώς αρκετός κόσμος δεν πέρασε καλά γιατί πολλοί άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, οπότε δε μπορώ να λέω πόσο ωραία πέρασα αλλά, βρήκα τον τρόπο να καταλάβω ότι υπάρχει και αυτός ο τρόπος ζωής, ο πιο αργός. Οι άνθρωποι δεν είμαστε υπολογιστές».

Ο Γεροντιδάκης είναι αναμφισβήτητα από τους ηθοποιούς που αγαπούν πολύ τη δουλειά τους και είναι αφοσιωμένος σε αυτή. Ενοχλείται μάλιστα όταν πολλοί, ακόμα και το κράτος, αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς ως «αργόσχολους».

«Οι περισσότεροι εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν σαν αργόσχολους και έτσι μας αντιμετωπίζει και το κράτος.

Δεν κάνουμε το χόμπι μας. Μέσα από τη δουλειά μας απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, παράγουμε εικόνες, παιδεία…

Ακόμα και στα σχολεία η ώρα των καλλιτεχνικών αντιμετωπίζεται ως μια ώρα που τα παιδιά θα χάσουν απλά μάθημα. Θα πρέπει λοιπόν και το κράτος να μας στηρίξει και να αρχίσει να μας αντιμετωπίζει επιτέλους σαν επαγγελματίες» είχε πει στο «TLIFE».

Η υποκριτική μπήκε στη ζωή του σε πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα στην ηλικία των δέκα ετών με τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική επιτυχία «Pepermint».

Δεν φοβάται την αποτυχία. Ξέρει ότι είναι και αυτή μέρος της δουλειάς του.

«Περισσότερες αποτυχίες έχει αυτή η δουλειά παρά επιτυχίες. Χάνεσαι στον χρόνο, το θέμα είναι να μπορέσεις μέσα στον χρόνο να μείνεις στις σωστές βάσεις, στις αξίες σου, να μείνεις με τους ανθρώπους που σε έχουν βοηθήσει και αναδείξει» είχε πει.

Στην προσωπική του ζωή, κρατά χαμηλούς τόνους. Αν και δεν κρύβει τη σχέση του με την αγαπημένη του Άσπα Κωνσταντοπούλου, δεν επιδιώκει να προβάλλει πολλές λεπτομέρειες.

«Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα social media μόνο για τη δουλειά μου. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι πολύ συγκεκριμένος. Είναι γιατί θέλω ο άνθρωπος που θα έρθει να με δει, να έρθει όχι γιατί τσακώθηκα, όχι για τη σχέση μου ή κάτι άλλο αλλά γιατί γουστάρει να με δει για τη δουλειά μου» είχε πει στο «TLIFE».