Γιάννης Καπετάνιος: «Πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο από ‘κει και δεν με φώναξε ποτέ κανείς»

6 Απριλίου 2022 13:30

Ο Γιώργος Καπετάνιος μίλησε για τους ανθρώπους που του γύρισαν την πλάτη αλλά και τις ευκαιρίες που έχασε λόγω των καλλιτεχνικών του επιλογών.

Γιάννης Καπετάνιος: «Πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο από ‘κει και δεν με φώναξε ποτέ κανείς».

Ο Γιώργος Καπετάνιος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή σε όλες τις θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στο Δελφινάριο ενώ τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 με τίτλο σούπερ mommy που έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων λόγω των σεξιστικών αστειων.Γιάννης Καπετάνιος: χειρουργήθηκε στο χέρι και δεν έχει σταματήσει τις παραστάσεις - Τι λέει ο Μάρκος Σεφερλής

Έχουμε να σας δούμε μεγάλο διάστημα στην τηλεόραση. Ήταν συνειδητή αυτή η επιλογή;

Επιλογή σου δεν είναι ποτέ. Το δοκίμασα. Απλά υπάρχουν και τα κυκλώματα, που λέμε, και οι παρέες, όπως είναι και η δική μας παρέα ως ομάδα. Δεν με φώναξε ποτέ κανένας και δεν πήγα. Έχω κάνει σειρές, αλλά πάντα με φίλους.

Στον Γιάννη Μπέζο εγώ πρότεινα να μπω στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» και έτσι έγραψαν το ρόλο μου και ακόμη με φωνάζουν Καραβανέα. Και στο «Θα σε δω στο πλοίο», ο σκηνοθέτης Κώστας Κιμούλης μού πρότεινε το ρόλο, που είμαστε φίλοι.Γιάννης Kαπετάνιος

Σας είχε λείψει η επαφή σας με την τηλεόραση;

Με αυτές τις ομάδες, ναι. Η άλλη τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει, να παίξω με κάποιον που δεν θέλω. Παραδείγματος χάριν, στο «Κόκκινο δωμάτιο» πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο, όλος ο κόσμος, μόνο εγώ δεν πήγα. Δεν με φώναξε κανείς.

Σας αφήνει μια πικρία αυτό;

Ε, εντάξει, ναι. Όταν έχεις έναν ηθοποιό που ο κόσμος τον αγαπάει, εγώ φταίω που δεν με φωνάζουν; Δεν έχω πειράξει και δεν έχω τσακωθεί ποτέ με κανέναν.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο ηθοποιός Γιάννης Καπετάνιος έχει μιλήσει για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια στον επαγγελματικό του χώρο με τους συναδέλφους να μην τον δίνουν τις προτάσεις και τις ευκαιρίες που θα ήθελε ο ίδιος.