Γιώργος Καπουτζίδης: Η αλήθεια για την παρεξήγηση με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

29 Μαΐου 2022 18:30

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου παλαιότερα υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες αλλά εδώ και χρόνια μία παρεξήγηση τούς απομάκρυνε με συνέπεια να κόψουν κάθε επαφή.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ήταν πρωταγωνιστές του «Παρά 5» και από τους βασικούς συντελεστές της τεράστιας επιτυχίας της σειράς. Παράλληλα, διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις.

Εντούτοις, η επικείμενη συνεργασία τους σε μία άλλη σειρά, την «Εθνική Ελλάδος», δεν εξελίχθηκε το ίδιο καλά. Μάλιστα, είχε ως συνέπεια να σταματήσουν ακόμη και να μιλάνε. Αιτία, ένας ρόλος που επρόκειτο να υποδυθεί η Κωνσταντινίδου αλλά έπειτα από απόφαση του Καπουτζίδη δόθηκε σε άλλη ηθοποιό.

Ο Καπουτζίδης εξήγησε τι έχει συμβεί: «Τη στεναχώρησα. Δημιουργήθηκε μια παρεξήγηση. Όταν έγραφα την ‘Εθνική Ελλάδος’, ο ρόλος της Φρόσως που έπαιξε τελικά η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ήταν γραμμένος για την Ελισάβετ. Τον είχα γράψει για εκείνη και τον είχε διαβάσει κιόλας. Μιλάμε για την περίοδο 2011-2012, ήταν ένα πολύ διαφορετικός ρόλος.

Ήταν μια αγαθή κομμώτρια, λίγο στρουμπουλή που θα πέφτει στον πάγο και θα γελάμε. Στην πορεία, με αυτό που περνούσε η Ελλάδα, με την άνοδο του φασισμού, με τον εκφασισμό ενός μέρους της κοινωνίας που δεν αντιδρούσε και κανένας, αισθάνθηκα μια φλόγα μέσα μου κι ότι κάτι πρέπει να πω», είπε ο σεναριογράφος στην εκπομπή «Στούντιο 4», της ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Ο ρόλος άρχισε να αλλάζει και δεν ήθελα μια λίγο παχουλή που να πέφτει στον πάγο ούτε που δεν τα πηγαίνει απλώς καλά με τον άντρα της. Ήθελα ο άντρας της να είναι φασίστας, καταπιεστικός, κακοποιητικός, ήθελα και το παιδί να έχει πέσει στη μαύρη τρύπα του φασισμού και ήθελα η ίδια να είναι μια ευάλωτη γυναίκα, φοβερά εύθραυστη, φοβερά καταπιεσμένη.

Ξαφνικά έβλεπα ότι αυτός ο ρόλος δεν ταιριάζει στην Ελισάβετ, γιατί είναι μια τόσο σαρωτική προσωπικότητα.

Είναι μια εξαιρετική ηθοποιός που κάποιος θα έλεγε ότι μπορεί να παίξει τα πάντα. Δεν μου ταίριαζε πια ότι θα καταπιεστεί τόσο πολύ κι ότι θα κάτσει να την κακοποιεί ο σύζυγός της.

Δεν τολμούσα να της το πω: ‘Ελισάβετ δεν θα το παίξεις εσύ’. Ντρεπόμουν πάρα πολύ, ντρεπόμουν, γιατί της είχα τάξει τον ρόλο. Το κατάλαβε ότι αυτό δεν θα γίνει. Όταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, τι να πούμε. Οπότε σε κάποια φάση μου λέει: ‘Εγώ καταλαβαίνω κι αποχωρώ για να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση’. Εκεί χαθήκαμε κι υπήρχαν παρεξηγήσεις».

Και ο Καπουτζίδης συμπλήρωσε: «Είχε πολύ δίκιο σε εκείνη την παρούσα φάση. Τώρα αν μετά είπε καμία χαζομάρα σε συνέντευξη, που να με στενοχώρησε και να με πλήγωσε και να με αδίκησε, ναι εντάξει έγινε κι αυτό. Δεν θέλησα να μείνω στο ευκολάκι να πέφτει η Ελισάβετ στον πάγο, θέλησα να πω κάτι άλλο και να αλλάξω την ιστορία μου.

Την αλλαγή την έκανα στην πορεία της σειράς κι έχασα την φιλία μας. Ένιωσα περισσότερο καλά με το να πω αυτό που έχω μέσα μου, παρά να κάνω τον χαριτωμένο. Η Ελισάβετ μού είπε ‘έπρεπε να κάνεις αυτό που ήθελες και να μου το πεις’».