Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω ‘αχ Παναγία μου πάλι gay ξύπνησα’»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Μαρτίου 2023 12:53

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τον έρωτα και το κλειδωμένο συναίσθημά του, την αποδραματοποίηση της ομοφυλοφιλίας, τον δημόσιο σχολιασμό και την απομάκρυνσή του από την τηλεόραση.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη!»

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε για το νέο έργο του, με τίτλο, «42497»: «Έγραψα το ‘42497’, που παίζεται στο θέατρο Ήβη, γιατί έφτασα σε ένα σημείο που εκφράζομαι πιο ελευθέρα, είμαι συνεπής στα πιστεύω μου και σε όσα θέλω να πω.

Στο ‘42497’ οι άνθρωποι ζουν εκατό με διακόσια μέτρα κάτω από τη γη, σε έναν παγωμένο κόσμο άλλα η καλοσύνη και η ενσυναίσθηση μπορεί να ανθήσει κι εκεί. Από την παράσταση φεύγεις με μία γλυκιά μελαγχολία άλλα ευτυχής για τα πράγματα τα οποία έχεις στη ζωή σου».

Μεταξύ άλλων μίλησε για την ομοφυλοφιλία, λέγοντας: «Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να αφαιρέσουμε τη δραματικότητα από την ομοφυλοφιλία ως κατάσταση. Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω ‘αχ Παναγία μου πάλι gay ξύπνησα’. Σαφώς πρέπει να καταγράφεται και η δραματικότητα, γιατί οι gay στο πέρασμα του χρόνου έζησαν και ζουν μεγάλη καταπίεση άλλα θέλω να υπάρχει και η χαρά», δήλωσε.

Για τον Πάνο Νάτση, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο, ο Καπουτζίδης ανέφερε: «Ο Πάνος Νάτσης πράγματι έλεγε σε όλους μας ‘ξεκόλλα’ λες και θα τέλειωνε η στενοχώρια σου άλλα άμα το καλοσκεφτείς τελειώνει πράγματι με το ‘ξεκόλλα’. Ο Πάνος Νάτσης ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος που τον αγαπήσαμε όλοι πάρα πολύ και μιλώντας γι’ αυτόν τον κρατάμε στην καθημερινότητα μας, ζει».

Όταν ρωτήθηκε για η άποψή του για τον έρωτα, σχολίασε: «Είναι πολύ πιθανό να μείνω γεροντοπαλίκαρο, ένας άνθρωπος που θα έρθει στη ζωή μου πρέπει να αγαπήσει την Αίγινα και να τον αγαπήσουν και οι γάτες μου. Ο έρωτας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο, όταν έρχεται στη ζωή μας τα παραμερίζουμε όλα και τον ζούμε, επομένως όταν έρθει δεν θα είμαι τσιγκούνης.

Δεν έχω εξαντλήσει το κομμάτι της αγάπης και του έρωτα, έχω πολύ μεγάλο ταλέντο σε αυτό, είναι ωραίες οι σχέσεις που φτιάχνω, περνάω όμορφα. Δεν με προσεγγίζουν εύκολα οι άνθρωποι ερωτικά, φαίνεται ότι είμαι λίγο δύσκολος και απρόσιτος, ίσως απομακρυσμένος, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.

Ένα παιδί, αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που δεν σκέφτομαι, ένας άνθρωπος που γίνεται γονιός, πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Αν νιώσω ότι είμαι σε μία φάση που μπορεί ένα παιδί να γίνει η πρώτη μου προτεραιότητά και να αφήσω πίσω το εγώ μου, τότε θα πω ναι σε ένα παιδί. Στη ζωή μου δεν έχω καταφέρει και δεν καταφέρνω πολλές φορές να εκφράσω το συναίσθημα μου, είναι συναίσθημα κλειδωμένο».

Μου αρέσει να γράφω και ίσως γι’ αυτό να σας συγκινώ εύκολα, γιατί εκεί εκφράζω αβίαστα το αυθεντικό συναίσθημα, εκεί εκτονώνεται η δίκη μου καταπίεση. Όταν έρθει ο έρωτας στη ζωή μου, η πρόκληση για μένα δεν θα είναι η Αίγινα και η απόσταση άλλα να μπορέσω να εκφράσω το συναίσθημα σωστά και όχι με φόβο.

Μου αρέσει η ζωή που έχω φτιάξει στο νησί, δεν Θέλω να την αποχωριστώ, είμαι χορτασμένος και ικανοποιημένος, δεν μου λείπουν τα φώτα. Κάποτε στριμωγμένος στο μετρό έλεγα ‘θέλω να είμαι κάπου που να είμαι εγώ και να βλέπουν γύρω-γύρω» και όταν αυτό έγινε, αισθάνθηκα πιο στριμωγμένος’».

Σε άλλο σημείο, είπε: «Ο Τύπος και τα media φέρονται άσχημα στον κόσμο κάθε μέρα, ο τίτλος ‘έξαλλος ο Γιώργος Καπουτζίδης’ είναι προσβλητικός, ‘έξαλλος’ σημαίνει ότι έχασε το νου του. Έχω πληγωθεί από τα media και έχω πάρει τηλέφωνο άλλα αυτά είναι πράγματα που τα έχω αφήσει πίσω μου, θα στενοχωρηθείς, θα θυμώσεις, άλλα και θα το ξεχάσεις.