Γιώργος Καπουτζίδης: «Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα»

7 Μαΐου 2021 17:15

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την σειρά που ετοιμάζει και για την θεατρική παράσταση που θα τον δούμε την επόμενη σεζόν. Παράλληλα είπε για την απόφασή του να παρουσιάσει την εκπομπή της ΕΡΤ Ο Δρόμος Για Το Τόκιο.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα»

«Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πίστευαν ότι η παρουσίαση είναι εύκολη αλλά τελικά δεν είναι. Θέλει κόπο και επικοινωνιακό χάρισμα το οποίο είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Αν δεν το έχεις δεν αποκτιέται με τίποτα. Δεν είναι εκδηλωτικός άνθρωπος και είναι περίεργο που το λέω. Η παρουσίαση δεν είναι κάτι που νιώθω ότι θα το συνεχίσω. Αυτό που κάνω στην ΕΡΤ είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου γιατί πάντα ήθελα να είμαι αθλητής και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν κάτι το τεράστιο για μένα. Νιώθω ότι είμαι καλεσμένος σε γιορτή», τόνισε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2Night Show και αναφέρθηκε στις δυσκολίες των αθλητών:

«Ταλαιπωρούνται οι Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν αθλητές στο εξωτερικό που έχουν τεράστιες ομάδες από πίσω, οι δικοί μας δεν το έχουν αυτό. Έξω τους αντιμετωπίζουν σαν κινητό θησαυρό. Εμείς δεν έχουμε επενδύσει σωστά και δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και η βούληση».

Γράφοντας την «Εθνική Ελλάδος» ήξερε ότι αποχαιρετούσε ένα μέρος από το κοινό του «Παρά Πέντε»

«Τότε άρχισαν να βγαίνουν προβλήματα και παθογένειες. Πριν ζούσαμε σε ένα συννεφάκι, όταν ήρθε αυτό είδαμε την άνοδο του φασισμού, ρατσιστικές τάσεις και με σόκαρε αυτό, αλλά και η αντίδραση που δεν είχαμε. Έβλεπα να αντιμετωπίζονται αυτά, όπως η Χρυσή Αυγή, από την τηλεόραση με εφησυχασμό. Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η “Εθνική Ελλάδος”. Όταν ξεκίνησα να τη γράφω ήμουν πιο μαζεμένος, όσο όμως πήγαινε πνιγόμουν και γινόμουν πιο τολμηρός. Φοβόμουν κι εγώ που ήμουν τόσο τολμηρός».

«Δεν το ομολογούσα γιατί δεν ήθελα να το δείξω. Γυρνούσα αργά το βράδυ και τσέκαρα πίσω μου. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να είχε. Όσο όμως φοβόμουν και έλεγα σταμάτα, τόσο αυτό γινόταν πιο δυνατό και συνέχιζα. Ήξερα όταν έγραφα ότι θα είναι το μισό και κάτω του “Παρά 5”, ήμουν έτοιμος ότι θα αποχαιρετήσω μεγάλο μέρος του κοινού της σειράς αυτής. Αλλά κάνω αυτό που έχω μέσα στην καρδιά μου δεν θα προσπαθήσω να πιάσω τον παλμό του κοινού».

Η στάση της πολιτείας στα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να αλλάξει

«Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς. Αυτές οι οικογένειες έχουν έναν βιολογικό μπαμπά ή μαμά, αν πάθει κάτι μπορεί το παιδί να βρεθεί στο ίδρυμα ενώ έχει σπίτι και οικογένεια και αυτό γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει τον άλλον ως γονιό».

Για το ενδεχόμενο ενός παιδιού

«Δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή. Αν ήμουν με έναν σύντροφο που θα το ήθελε πολύ θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του. Μόνος μου θα δυσκολευόμουν πολύ».

https://streamable.com/szk4fy