Γιώργος Καραϊβάζ: «Ο γιος του όταν άκουσε ότι κάτι έχει συμβεί με έναν άνθρωπο και πλησίασε… είχε την ελπίδα ότι δεν είναι ο μπαμπάς του»

10 Απριλίου 2021 11:45

Γιώργος Καραϊβάζ: τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το όπλο της δολοφονίας του

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής από τα πυρά των δύο ανδρών που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Γιώργος Καραϊβάζ: η είδηση για τη δολοφονία του σόκαρε το πανελλήνιο και βέβαια τον δημοσιογραφικό κόσμο. Τραγική ειρωνεία η οικογένειά του. Τη στιγμή της εκτέλεσης, οι δικοί του άνθρωποι τον περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι. Δίχως να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβαινε λίγα μέτρα πιο μακριά. Ο Πέτρος Καρσιώτης, στενός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ και νονός του παιδιού του, συγκλόνισε με την αποκάλυψη που έκανε στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση.

«Έχω βαφτίσει το παιδί του, είναι τώρα 21 ετών. Ένα χρυσό παιδί με σοφό μυαλό, καθοδηγητής που έδινε συμβουλές και σε μένα. Έχει καθαρό μυαλό, μια άλλη προσέγγιση. Σπουδάζει στο Πολυτεχνείο.

Το παιδί μαζί με την μητέρα ήταν στο σπίτι και περίμεναν τον πατέρα χτες το μεσημέρι και δεν είχαν αντιληφθεί…

Είχε τη μοναδική ελπίδα, όταν άκουσε ότι κάτι έχει συμβεί με έναν άνθρωπο και πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς για να δει τα ρούχα που φορούσε. Είχε την ελπίδα ότι δεν είναι ο μπαμπάς του. Είχε την ελπίδα ότι δεν θα δει τα ρούχα του πατέρα του. Οι αστυνομικοί έκαναν τα πάντα για να μην τον δουν εκείνη την ώρα. Ήταν αμέριμνοι, και η σύζυγός του και ο Δημήτρης, το παιδί, επάνω στο διαμέρισμα και τον περίμεναν. Όπως κάθε μεσημέρι μετά την τηλεοπτική εκπομπή». Αποκάλυψε ο Πέτρος Καρσιώτης.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφτανε με το μαύρο του τζιπ στο σπίτι του. Στην οδό Αννίνου στον Άλιμο. Αφού το πάρκαρε λίγα μέτρα μακριά από την οικεία του και αποβιβάστηκε από αυτό. Τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν πάνω σε ένα σκουρόχρωμο μηχανάκι μικρού κυβισμού. Τότε ο συνεπιβάτης κατέβηκε από το δίκυκλο και ξεκίνησε να πυροβολεί το δημοσιογράφο.

Επτά από τις σφαίρες βρήκαν το γνωστό αστυνομικό συντάκτη στο κεφάλι και στο θώρακα. Ενώ όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο εκτελεστής του, του έριξε και τη χαριστική βολή προκειμένου να είναι σίγουρος για το ειδεχθές έργο του. Το σκηνικό του εγκλήματος δεν ξεπέρασε τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι δράστες αιφνιδίασαν το θύμα τους, καθώς τον προσέγγισαν πολύ γρήγορα.

https://youtu.be/dbDW2UdDtvs