Γιώργος Κιμούλης: Διαμαρτυρία έξω από την παράστασή του στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Δεκεμβρίου 2022 12:04

Η παράσταση «Η Συνάντηση» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου είκοσι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο και φώναξαν συνθήματα κατά του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη, για τον οποίο είχε υπάρξει πριν από μήνες καταγγελία για άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας από τη Ζέτα Δούκα.

Ο ίδιος αρνούμενος τις καταγγελίες, έχει κινηθεί νομικά κατά της ίδιας αλλά και της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, που ανέφεραν ότι ήταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που εκείνη κατήγγειλε και δήλωναν πρόθυμοι να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές εφόσον κληθούν.

Με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στο πρόσωπό του. Μάλιστα, πέταξαν και χαρτιά τα οποία έγραφαν «Το εισιτήριο είναι συνενοχή, καμία στήριξη στον κακοποιητή».

Δεν προέκυψε κάποια δυσάρεστη κατάσταση από την κινητοποίηση.

Πάντως, το θέατρο ήταν κατάμεστο από κόσμο, ενώ ο Κιμούλης καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση.

Μετά το τέλος της παράστασης ο Κιμούλης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 δηλώνοντας χαρούμενος από την αποδοχή του κοινού.

«Επειδή έρχομαι στη Θεσσαλονίκη πάρα πολλά χρόνια ίσως είναι η πρώτη φορά που έχω δει τέτοια ζεστή αντιμετώπιση από το κοινό. Και αυτό είναι φυσικό να με χαροποιεί. Με τα χρόνια, χάνεις πολλά πράγματα και ένα από αυτά που χάνεις είναι και το άγχος. Το λέω όχι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, γιατί η αγωνία και αυτό που λέμε τρακ στο θέατρο πολλές φορές, είναι και δημιουργικό. Πολλές φορές μου λείπει», είπε αρχικά ο Κιμούλης.

Και πρόσθεσε: «Το βασικό αίτημα που πρέπει να έχουμε, είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Και αυτό είναι που μας γοητεύει στον άλλον, ότι είναι διαφορετικός. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι θέλουν τους απέναντί τους να τους κάνουν ίδιους, ξεχνώντας ότι έτσι μπορεί να χαθεί η γοητεία… Η εξουσία δεν έχει φύλο».

Πηγή φωτογραφίας: typosthess.gr