Γιώργος Κιμούλης: Δυναμική επιστροφή με το φιλμ «Γλάρος»!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

29 Οκτωβρίου 2022 10:50

Ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της υποκριτικής περίπου δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες για λεκτική και ψυχολογική βία στις οποίες προχώρησαν γυναίκες συνάδελφοί του.

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης επανακάμπτει με κινηματογραφική ταινία, στην οποία συμπράττει, μεταξύ άλλων, με την κόρη του Μαριάννα και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο.

Περίπου δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες εναντίον του από τη Ζέτα Δούκα, την Ευδοκία Ρουμελιώτη και άλλες ηθοποιούς για λεκτική και ψυχολογική βία και αφού και ο ίδιος προχώρησε σε νομικές ενέργειες κατά της πρώτης, ο πρωταγωνιστής είναι έτοιμος να παρουσιάσει στο κοινό την επόμενη δουλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κιμούλης ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της ταινίας του «Γλάρος». Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Αντίν Τσέχοφ.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στη λίμνη Δόξα, στην ορεινή Κορινθία.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία του φιλμ, το οποίο έχει μπει πλέον στη φάση του μοντάζ στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στην εταιρεία «Coloroffbn».

Η ιστορία του Τσέχοφ διαδραματίζεται σε επαρχία, στο εξοχικό κτήμα του Σόριν (τον υποδύεται ο Θανάσης Παπαγεωργίου), ενός συνταξιούχου δικαστικού. Η Αρκάντινα (η Πέγκυ Σταθακοπούλου στον σχετικό ρόλο), η αδελφή του, μια καταξιωμένη και δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου, συνδέεται με τον Τρίγκοριν (ο Άρης Τρουπάκης στον ρόλο), έναν επιτυχημένο συγγραφέα.

Ο Τρίεπλεβ (τον ερμηνεύει Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο γιος της Αρκάντινα, αναζητά, κάτω από τη «σκιά» της μητέρας του, νέους τρόπους έκφρασης στην ποίηση και στο θέατρο.

Παρουσιάζει το πρώτο του θεατρικό έργο στους ανθρώπους που βρίσκονται σαν επισκέπτες στο κτήμα, έχοντας ως πρωταγωνίστρια τη Νίνα (ο ρόλος της Άννας Μονογιού), με την οποία είναι ερωτευμένος. Η παράσταση, όμως, τελειώνει άδοξα.

Η Νίνα, επιθυμώντας να γίνει ηθοποιός, αποφασίζει να εγκαταλείψει την επαρχία και να ακολουθήσει τον Τρίγκοριν στην πρωτεύουσα.

Δύο χρόνια αργότερα όλοι επιστρέφουν στο κτήμα, όπου θα παιχτεί και η τελευταία πράξη του δράματος.

Ο Κιμούλης υποδύεται τον Ντορν και η Μαριάννα Κιμούλη τη Μάσσα.

Τη μουσική της ταινίας συνέθεσε ο Διονύσης Τσακνής.