Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έκανα τις λιγότερες ταινίες από όλους στον κινηματογράφο»

Συντάκτης: Newsroom

23 Ιουνίου 2022 10:15

Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έκανα τις λιγότερες ταινίες από όλους στον κινηματογράφο»

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου βρέθηκε στο The 2Night Show της Τετάρτης και μίλησε για την καριέρα του, για την παράσταση που πρωταγωνιστεί το καλοκαίρι και για τη ζωή του

Ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου με τα 64 χρόνια καριέρας στο θέατρο, δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί αυτό το καλοκαίρι τα παίξει για πρώτη φορά σε τραγωδία. Ο 82χρονος πρωταγωνιστής συμμετέχει στην παράσταση Ηλέκτρα του Ευρυπίδη.

«Πιστεύω ότι ένας ηθοποιός που φτάνει στο σημείο να κάνει αυτές τις ταινίες θα πρέπει να αλλάζει από ταινία σε ταινία. Αυτό είναι που με έφαγε κιόλας! Γιατί τον καιρό εκείνο έπρεπε να τυποποιηθείς για να έχεις μια ρέντα στον κινηματογράφο. Και να είσαι ο «ψηλός κουτός» που θα πάει ο κόσμος να τον ξαναδεί. Θα πάει να δει τον Βέγγο που τρέχει, το ξέρει ότι τρέχει. Θα πάει να δει τον Χατζηχρήστο που θα κάνει το «Αμ πως» και το ξέρει αυτό για αυτό και πάει να το δει. Ένας ηθοποιός, ο οποίος κάνει την μία το «Ξύπνα Βασίλη» και κάνει αυτόν τον φανατικό υπάλληλο, από την άλλη πάει και παίζει στο «Καλωσήρθε το δολάριο» και μετά στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»… κλωτσούσε τους θεατές με αυτό τον καιρό εκείνο». Είπε για τη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου και τα «ιερά τέρατα».

Η δική του καριέρα στον κινηματογράφο δεν περιλάμβανε πολλές ταινίες

«Έτσι και έκανα τις λιγότερες ταινίες που έχει κάνει ποτέ ηθοποιός στον ελληνικό κινηματογράφο. Περίπου 15. Τον καιρό εκείνο βέβαια αυτές οι ταινίες δεν είχαν τόσο μεγάλο σουξέ ακριβώς για αυτό τον ρόλο! Γιατί έβλεπαν ξαφνικά έναν ηθοποιό να παίζει εδώ άλλο ρόλο και εκεί άλλον ρόλο. Και μέσα στον χαμό που γινόταν με 150 ταινίες τον χρόνο χάνονταν. Στην προκειμένη περίπτωση αυτές οι ταινίες δικαιώθηκαν από τότε που βγήκαν στην τηλεόραση. Ειλικρινά το λέω πως χάνονταν μέσα στο χάος των ταινιών του κινηματογράφου».

Οι γονείς του, οι οποίοι ήταν ηθοποιοί της οπερέτας, ήταν η «Βουγιουκλάκη» και ο «Παπαμιχαήλ» της Αιγύπτου

Συγκινήθηκε, μάλιστα, ιδιαιτέρως όταν, προβλήθηκαν πλάνα βουβής ταινίας του 1924 με πρωταγωνίστρια τη μητέρα του, Νίτσα Φιλοσόφου.
«Ο πατέρας μου ήταν ηθοποιός του θεάτρου. Πολύ κοντός και η μαμά ψηλή. Καθόταν μπροστά στον καθρέφτη και έλεγε “όλα μου τα έδωσε ο Θεός, λίγο μπόι δεν μπορούσε να μου δώσει;”. Έβαζε ψηλά τακούνια για τη φτάσει όταν ήταν πάνω στην σκηνή».

Μέχρι τα 18 έμεινε με τη γιαγιά του που ήταν πολύ αυστηρή

«Δεν είναι ευχάριστη ανάμνηση. Μάλλον τα είχε χάσει και της έβγαινε σε επιθετικότητα. Έζησα μαζί της κάμποσα χρόνια που ήταν βασανιστικά με σκοτωμούς στο σπίτι. 18-19 έφυγα μαζί με τη μάνα μου»