Γιώργος Λαμπάτος: «Είναι καρτέλ ολόκληρα, με ανάγκασαν να εξαφανιστώ»

21 Μαΐου 2022 09:40

Γιώργος Λαμπάτος: «Είναι καρτέλ ολόκληρα, με ανάγκασαν να εξαφανιστώ»

Ο Γιώργος Λαμπάτος σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε ανοιχτά για την δικαστική του διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή. Και για την κακοποιητική συμπεριφορά που δέχτηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο Γιώργος Λαμπάτος αποκάλυψε ότι καταδικάστηκε ερήμην σε χρηματικό πρόστιμο για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Μάρκο Σεφερλή. Ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης του είχε πετάξει ένα βάζο.

Γιατί έχουμε καιρό να σας δούμε τηλεοπτικά;

Όλα αυτά τα χρόνια είχα εξαναγκαστεί στον νόμο της σιωπής. Όλοι αυτοί που βγαίνουν τώρα και αναρωτιούνται γιατί δεν μιλούσαν τότε κάποιοι άνθρωποι και μιλάνε τώρα, δεν ξέρουν τι λένε. Εδώ μιλάμε ότι είναι καρτέλ ολόκληρα, εξαναγκάζουν τον κόσμο στο να σιωπήσουν. Εγώ λοιπόν, που είμαι ένας ηθοποιός που έκανα μεγάλη επιτυχία μέσα από τα σίριαλ. Αντί να έχω την ανάλογη συνέχεια, εξαφανίστηκα. Δεν ήταν επιλογή μου, να το γνωρίζει αυτό ο κόσμος. Με ανάγκασαν. Είναι ο νόμος της σιωπής που χρησιμοποιούν όλοι αυτοί που έχουν στα χέρια τους μια εξουσία. Ώστε να διατηρήσουν τα πράγματα έτσι όπως τα θέλουν.

Γιατί πιστεύετε ότι σας εξανάγκασαν σε αυτή τη σιωπή;

Ένας ηθοποιός όταν δεν μπορεί να εκφραστεί, όταν δεν τον παίρνουν σε καμία δουλειά για να μπορέσει να μιλήσει μέσα από αυτή, είναι πραγματικά αλυσοδεμένος με δεσμά, τα οποία δεν είναι ορατά από τον άλλο κόσμο. Δεν μπορούν δηλαδή να γνωρίζουν γιατί έχω εξαφανιστεί από την τηλεόραση. Θεωρούν απλά ότι έχω επιλέξει να αποσυρθώ.

Θέλετε να μου μιλήσετε λίγο για τη δικαστική σας διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή;

Αυτό έγινε πριν πολλά χρόνια, όπου ήμασταν σε μια παράσταση όπου εγώ έκανα τον Βέγγο και εκείνος τον Χατζηχρήστο. Δεν μπορώ να πως ακριβώς τι συνέβη γιατί με έχουν καταδικάσει ήδη, ωστόσο αυτό που είχα πει είναι ότι τα χαστούκια που έτρωγα ήταν παραπάνω από το κανονικό. Αυτό το ανέφερα σε μια συνέντευξη που με ρώτησαν για άσχημη συνεργασία και είπα τα παραπάνω. Μου έκαναν λοιπόν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά εγώ δεν είχα ιδέα καθώς την έστειλαν σε προηγούμενη κατοικία μου και δικάστηκα ερήμην.

Η απόφαση ήταν να δώσω 7.000 ευρώ. Το έμαθα από την τηλεόραση και ταυτόχρονα μου έκαναν και δεύτερη μήνυση, όπου εκκρεμεί ένα δεύτερο δικαστήριο, στο οποίο θα πάω βεβαίως και θεωρώ πως θα αθωωθώ. Να λοιπόν που αν σπάσεις τη σιωπή, μπορεί να έχει και τίμημα. Εγώ τώρα ζω με επιδόματα του κράτους, τα οποία δεν μπορούν να μου τα κατάσχουν, οπότε μου τα παίρνουν από τα 500 ευρώ τον χρόνο που παίρνω από τις επαναλήψεις. Τα πήραν και ήταν αυτά που είχα για να πληρώνω το ενοίκιο και τους λογαριασμούς. Πρότεινα μέσω του δικηγόρου μου να ζητήσω συγγνώμη δημόσια για να άρουν αυτή την απόφαση αλλά δεν το δέχτηκε.

Έχετε δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ναι, έχω δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον Φιλιππίδη, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, όπου μεταξύ σοβαρού και αστείου, μου είχε πετάξει ένα βάζο και με πέτυχε στον αστράγαλο. Μετά μια λάμπα που στριφογυρνούσε κόντεψε να μας σκοτώσει εμένα και τη Νικολέτα Βλαβιανού πάνω από το κεφάλι μας και ένα κεφαλοκλείδωμα θυμάμαι επί σκηνής. Όλα αυτά και καλά στην πλάκα, αλλά που «στραγγαλίζουν» έναν ηθοποιό. Είπε στο Λοιπόν.