Γιώργος Λάνθιμος: απαρηγόρητος στην κηδεία του πατέρα του (φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 28/01/2019 17:00
Γιώργος Λάνθιμος: απαρηγόρητος στην κηδεία του πατέρα του (φωτογραφίες)

Tραγική ειρωνεία. Το γράφαμε και τις προάλλες. Ο θάνατος του Αντώνη Λάνθιμου ήρθε λίγες μέρες αφού ο γιος του, Γιώργος, γνώρισε ακόμη μια αναγνώριση της δουλειάς του. Αυτό, βέβαια, με την τελευταία του ταινία «The Favourite» που πήρε 10 υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ. Ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον ίδιο.

Με μαύρα γυαλιά και μαύρα ρούχα, εμφανώς απαρηγόρητος, ο Γιώργος Λάνθιμος δεχόταν τα συλλυπητήρια και τη στήριξη ανθρώπων που έζησαν κι αγάπησαν τον πατέρα του.  Δίπλα στην οικογένεια, βρέθηκαν και πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο Νίκος Σαργκάνης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Η ασθένεια

Ο Αντώνης Λάνθιμος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο από τις 15 Ιανουαρίου με αναπνευστικά προβλήματα. Τη 10ετία του 1970, ο Αντώνης Λάνθιμος είχε διαπρέψει με τη φανέλα του Παγκρατίου αλλά και της Εθνικής Ομάδας. Με το εθνόσημο είχε εννέα συμμετοχές και έπαιξε στη Βαλκανιάδα του ’64 και το Eurobasket του ’65.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Νίκος Σαργκάνης – Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Γιώργος Λάνθιμος τη στιγμή που βγαίνει από την εκκλησία. Μπροστά του ο Γιάννης Ιωαννίδης – Φωτογραφία Eurokinissi
Το στεφάνι από τα παιδιά του εκλιπόντος – Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λάνθιμος

Ο Αντώνης Λάνθιμος γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα. Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α’ εθνικής κατηγορίας. Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT