Γιώργος Λιάγκας – Σπύρος Μπιμπίλας: η άγνωστη δικαστική διαμάχη! Πόσα πλήρωσε ο παρουσιαστής στον πρόεδρο του ΣΕΗ

Δημοσιεύθηκε: 21 Μαρτίου 2021 09:00
Γιώργος Λιάγκας – Σπύρος Μπιμπίλας: η άγνωστη δικαστική διαμάχη! Πόσα πλήρωσε ο παρουσιαστής στον πρόεδρο του ΣΕΗ

Μια φάρσα που έκανε στις 12 Δεκεμβρίου 2018 μέσω ραδιοφώνου ο Γιώργος Λιάγκας είχε ως αποτέλεσμα ο Σπύρος Μπιμπίλας να καταφύγει εναντίον του στα δικαστήρια.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο γνωστός παρουσιαστής πήρε στο τηλέφωνο έναν φανοποιό στο Περιστέρι. Και συστήθηκε ως «ο ομοφυλόφιλος Σπύρος Μπιμπίλας».

Η φάρσα, που προκάλεσε αρκετά σχόλια και αντιδράσεις, έγινε στον αέρα, με τον Γιώργο Λιάγκα να εύχεται σε «ομοφοβικό φαναρτζή» για τα γενέθλιά του.

Η αγωγή του Σπύρου Μπιμπίλα

«Δυστυχώς, η συγκυρία το φέρνει να καταφύγω στα δικαστήρια. Γιατί συγκεκριμένος δημοσιογράφος μου φέρθηκε απρεπώς, δεν τήρησε τους ηθικούς νόμους της ευπρέπειας και γι’ αυτό νομίζω η Δικαιοσύνη πρέπει να βάζει ένα φρένο σε αυτούς που δεν το βάζουν από μόνοι τους», δήλωσε εκείνες τις μέρες ο Σπύρος Μπιμπίλας και συνέχισε:

«Έγινε ένα θέμα με τη φάρσα που έκανε ο κ. Λιάγκας. Θεωρώ ότι το να χρησιμοποιεί κάποιος το όνομά μου με τέτοιο χυδαίο τρόπο είναι ανεπίτρεπτο. Και πρέπει δημόσια να βγει και να ζητήσει συγγνώμη. Αλλά δεν θα το αφήσω έτσι».

Η δικαστική απόφαση φαίνεται να δικαίωσε τον ηθοποιό με τον Γιώργο Λιάγκα να υποχρεώνεται να του καταβάλει 27.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Την αποκάλυψη φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Σπύρος Μπιμπίλας στο πάρτι γενεθλίων του.

Ειδικότερα ο Σπύρος Μπιμπίλας γιόρτασε τα γενέθλιά του με αγαπημένους του φίλους και μάλιστα είπε στην κάμερα της εκπομπής «Φτιάξε καφέ να στα πω» ότι είχε καλέσει και τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος φυσικά δεν προσήλθε.

Το μήνυμα του Λιάγκα

«Ο κύριος Λιάγκας, τον οποίο συμπαθώ, δεν προσέχει ορισμένα πράγματα. Αποφάσισε να κάνει μια φάρσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή χρησιμοποιώντας το όνομά μου. Και κάνοντας τη φωνή του σαν να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά σε ακραία μορφή.

Δεν σκέφτηκε μάλλον ότι προσβάλει έναν άνθρωπο που είναι 42 χρόνια στο θέατρο, εκπροσωπεί τους ηθοποιούς σε έναν οργανισμό και φυσικά έχει οικογένεια.

Αυτό δεν πρέπει να μείνει έτσι. Ακόμα και μια συγγνώμη του δεν αρκεί. Για να καταλάβει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα κάποιου άλλου και να κάνει χυδαιότητες. Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Είναι βαθύτατη προσβολή προσωπικότητας για μένα», είχε πει ο Σπύρος Μπιμπίλας εξηγώντας το λόγο που αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη..

«Αφού του έκανα την αγωγή, μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα, ζήτησε συγγνώμη κι έλεγε ότι έκανε πλάκα.

Επίσης, με κάλεσε και στην τηλεοπτική του εκπομπή. Δεν απάντησα στο μήνυμα. Τι είναι αυτό; «Σε έχω κάνει ρόμπα, έλα στην εκπομπή σαν να μην τρέχει τίποτα»; Εγώ θα ακολουθήσω τη νομική οδό. Ζητώ αποκατάσταση και χρηματική αποζημίωση.

Κάνω το πρώτο βήμα για να δείξω ότι υπάρχουν όρια, είναι θέμα ευπρέπειας», συμπλήρωσε ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα.

Τότε, δεν είχε αποφασίσει ακόμα με το δικηγόρο του το ποσό που θα ζητούσαν. Ήξερε όμως ήδη τι θα έκανε με τα χρήματα αν κέρδιζε την αγωγή.

«Ένα μέρος θα το κρατήσω για το δάνειό μου και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη. Ο δικηγόρος μου είναι αισιόδοξος πως θα δικαιωθώ, γιατί έχουν δικαιωθεί κι άλλοι πάνω σε τέτοια θέματα.

Δεν είμαι η πρώτη περίπτωση θιγόμενου. Στις σχολές δημοσιογραφίας δεν διδάσκεται η ευπρέπεια; Εγώ δεν έχω οικογένεια; Δεν έχω αδέλφια; Δεν έχω ανίψια; Είναι πολύ λεπτό το θέμα», είχε πει, συμπληρώνοντας ότι είχε υποστεί και στο παρελθόν bullying και κάποιοι είχαν χρησιμοποιήσει σκωπτικά το όνομά του μέσα από τους γκέι χαρακτήρες.

«Βέβαια τότε δεν χρειάστηκε να κάνω αγωγή. Εγώ δεν έχω απασχολήσει ποτέ για την προσωπική μου ζωή. Δεν αφορά καθόλου το κοινό. Όσοι την πουλάνε είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν θέλω να μιλάω για το τι κάνω στο κρεβάτι μου, ούτε να βάζω ετικέτες. Το βρίσκω εξίσου ρατσιστικό. Σήμερα είμαστε έτσι, αύριο είμαστε αλλιώς», είχε πει…

Όπως φαίνεται πάντως, τρία χρόνια αργότερα οι δύο τους έχουν πλέον αποκαταστήσει τις σχέσεις τους και όλα αυτά ανήξουν στο παρελθόν.

Πηγή: περιοδικό Ciao